Τα ισχυρότερα διαβατήρια στον κόσμο – Σε ποια θέση βρίσκεται το ελληνικό

Τα ισχυρότερα διαβατήρια στον κόσμο – Σε ποια θέση βρίσκεται το ελληνικό
Νομίζατε πως το αμερικάνικο διαβατήριο βρίσκεται στην κορυφή; Ρίξτε μία ματιά παρακάτω.

Τη λίστα με τα ισχυρότερα διαβατήρια του κόσμου για το 2019 εξέδωσε το Henley Passport Index, που δημοσιεύεται σε ετήσια βάση. Η λίστα αποκαλύπτει πολλά για τα κράτη που εμπνέουν ασφάλεια και οι κάτοικοί τους μπορούν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες, χωρίς την έκδοση βίζας, ενώ στην κατάταξη οι πρωτιές δεν αποτελούν έκπληξη. Ευχάριστη εξέλιξη αποτελεί, ωστόσο, η θέση του ελληνικού διαβατηρίου.

Την πρωτιά της λίστας μοιράζονται δύο χώρες με ισχυρή οικονομία και στιβαρό στίγμα στον παγκόσμιο χάρτη. Στην κορυφή, λοιπόν, παραμένουν η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη, που διαθέτουν τα ισχυρότερα διαβατήρια του πλανήτη, αφού οι πολίτες τους μπορούν να ταξιδέψουν σε 189 κράτη χωρίς βίζα.

Στη δεύτερη θέση φιγουράρει το διαβατήριο της Νότιας Κορέας, οι κάτοχοι του οποίου μπορούν να επισκεφθούν 187 χώρες, μαζί με εκείνα της Γερμανίας και της Φινλανδίας. Το ελληνικό διαβατήριο μοιράζεται την έκτη θέση με εκείνα των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νορβηγίας, του Βελγίου, του Καναδά και της Ιρλανδίας, παρέχοντας πρόσβαση σε 183 χώρες.

Η κατάταξη αυτή είναι πολύ θετική για τη χώρα μας, αποδεικνύοντας τα βήματα που έχουν γίνει στις διακρατικές συνδέσεις, μεταξύ της Ελλάδας και των υπολοίπων κρατών του πλανήτη.