Τα μυστικά του iOS 8

Τα μυστικά του iOS 8

Κυκλοφορεί από τις 17 Σεπτεμβρίου το νέο λογισμικό για iPhone και iPad. Δείτε τι αλλάζει στις συσκευές σας.

Του Βασίλη Σαμούρκα

Διαθέσιμο για όλους τους κατόχους iPhone (από 4S), iPad δεύτερης γενιάς, iPad Mini και iPod Touch 5G είναι από τις 17 Σεπτεμβρίου το νέο iOS 8, το τελευταίο λειτουργικό της Apple για τις φορητές της συσκευές.

Κάθε χρήστης μπορεί να κατεβάσει το καινούριο iOS είτε μέσω της συσκευής του, είτε μέσω iTunes στον υπολογιστή του.

Πριν δούμε μερικές από τις χρησίμες αλλαγές φέρνει το iOS 8 και πώς μπορούμε να τις ενεργοποιήσουμε, ας έχουμε κατά νου κάποια σημαντικά πράγματα:

– Καλό θα είναι να περιμένετε μερικές μέρες μέχρι να κατεβάσετε το iOS 8. Κάθε φορά που η Apple κυκλοφορεί το νέο της iOS, εκατομμύρια χρήστες συνδέονται ταυτόχρονα με αποτέλεσμα ο server της να υπερφορτώνεται και να σπαταλάμε πολλές ώρες περιμένοντας πότε θα ολοκληρωθεί το download.

– Μην αναβαθμίσετε σε iCloud Drive πριν κυκλοφορήσει το νέο OS 10.10 Yosemite. Όταν εμφανιστεί ο αντίστοιχος διάλογος στην εικόνα, επιλέξτε Not Now.

– Κάντε backup της συσκευής σας πριν κατεβάστε οτιδήποτε.

– Αν έχετε iPhone 4S, iPad 2 και iPad Mini καλό θα ήταν να παραμείνετε στο iOS 7.1.2. Τα παλαιότερα μοντέλα της Apple θα καθυστερούν αρκετά στις πιο απλές τους λειτουργίες με το νέο λειτουργικό, καθώς οι εφαρμογές αναβαθμίζονται και οι απαιτήσεις από τις συσκευές μεγαλώνουν.

Δείτε τα νέα «μυστικά» του iOS8.