Οι 100 εταιρείες–πρωταθλητές της Ελλάδας

Οι 100 εταιρείες–πρωταθλητές της Ελλάδας

Ποιες είναι και ποιοι διοικούν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις - Αποκλειστικά στο Fortune που κυκλοφορεί σήμερα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνθήκες κρίσης για έκτη χρονιά. Τα προβλήματα ρευστότητας, η υπερ-φορολόγηση, το υψηλό ενεργειακό κόστος, η δαιδαλώδης γραφειοκρατία και η διαφθορά εξακολουθούν να αποτελούν βαρίδια όχι μόνο για την ανάπτυξη, αλλά και για την εντός συνόρων επιβίωση των εταιρειών.

Η λίστα απαρτίζεται από τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες βάσει κύκλου εργασιών που προέρχονται κυρίως από τους κλάδους της εμπορίας πετρελαιοειδών, την παροχή ενέργειας και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, την εμπορία φαρμάκων, τα super-market, την παροχή τραπεζοασφαλιστικών υπηρεσιών, τις κατασκευές και τα δομικά υλικά, την εμπορία τροφίμων και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης: Οι 20 ταχύτερα ανερχόμενες ελληνικές εταιρείες

Ο μέσος όρος μεταβολής των πωλήσεων είναι αρνητικός (-2,1%) για τη διετία 2011-2012, ενώ αντίστοιχα ο ίδιος δείκτης για τα καθαρά κέρδη προ φόρων είναι ιδιαίτερα αρνητικός φθάνοντας στο -69%. Από τους 100 μεγαλύτερους ομίλους οι 59 σημείωσαν μείωση πωλήσεων ενώ 45 είναι ζημιογόνοι.

Δείτε τη λίστα με τις 100 μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις αποκλειστικά στο περιοδικό Fortune που κυκλοφορεί με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» το Σάββατο 09 Νοεμβρίου 2013.