Αυτά είναι τα πιο διάσημα tweets του 2016

Αυτά είναι τα πιο διάσημα tweets του 2016
People are seen as silhouettes as they check mobile devices whilst standing against an illuminated wall bearing Twitter Inc.'s logo in this arranged photograph in London, U.K., on Tuesday, Jan. 5, 2016. Twitter Inc. may be preparing to raise its character limit for tweets to the thousands from the current 140, a person with knowledge of the matter said. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

Το κορυφαίο είχε μόλις μια λέξη.

Σε μια χρονιά με ραγδαίες εξελίξεις όπως το Brexit ή την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, το πιο διάσημο tweet με βάση τον αριθμό των retweets είχε τη λέξη «Λεμονάδα».

Τα περισσότερα, λοιπόν, retweets του 2016 έλαβε ο Ισπανός παίκτης video games με την ονομασία elrubius ο οποίος στις 21 Αυγούστου έγραψε στο λογαριασμό του τη λέξη “Limonada”.

Η «λεμονάδα» στα ισπανικά έγινε retweet περισσότερες από 1,3 εκατ. φορές και ο χρήστης κατάφερε αυτό το «επίτευγμα» επειδή υποσχέθηκε δώρα σε όποιον αναπαράγει το tweet του.

Το επόμενο διασημότερο tweet ήταν από το μέλος του συγκροτήματος One Direction, Harry Styles, ο οποίος έγραψε στο λογαριασμό του έναν στίχο από την πρώην φίλη του, Τέιλορ Σουίφτ, την ημέρα των γενεθλίων του.

Το τρίτο δημοφιλέστερο tweet το έγραψε η Χίλαρι Κλίντον, η οποία ενθάρρυνε τα νέα κορίτσια να αναγνωρίσουν τις ικανότητές τους. Ήταν λίγο πριν ηττηθεί στις εκλογές από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τα θέματα που απασχόλησαν περισσότερο από κάθε άλλο το Twitter μέσα στη χρονιά ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο, οι αμερικανικές εκλογές και το PokemonGo.