Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο – Βουτιά για τον Ντόναλντ Τραμπ στη λίστα του Forbes

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο – Βουτιά για τον Ντόναλντ Τραμπ στη λίστα του Forbes
epa06032338 US President Donald J. Trump walks on the South Lawn of the White House after returning by Marine One, in Washington, DC, USA, 16 June 2017. Trump returns after traveling to Miami, where he delivered remarks and participated in a signing on his policy for Cuba. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo:

Διευρύνθηκε το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών για άλλη μια χρονιά - Δείτε ποιοι δισεκατομμυριούχοι βρίσκονται στην κορυφή της ετήσιας λίστας. 

Το περιοδικό Forbes ανακοίνωσε σήμερα την ετήσια λίστα του με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, στην οποία ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, έχασε 222 ολόκληρες θέσεις, από την 544η θέση στην 766η θέση, αφού η εκτιμώμενη περιουσία του έπεσε στα 3,1 δισ. δολάρια, από 3,5 δισ. που είχε αποτιμηθεί πέρυσι.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η πτώση αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση της αξίας της ακίνητης περιουσίας του Τραμπ στη Νέα Υόρκη, αλλά και τα μειωμένα έσοδα που παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία και τα γήπεδα γκολφ που ανήκουν στην οικογένεια του Αμερικανού προέδρου. Μάλιστα, μόλις σήμερα έγινε γνωστό πως ένα ξενοδοχείο στον Παναμά κέρδισε σήμερα μία δικαστική διαμάχη με τον όμιλο Τραμπ και μπορεί πλέον να αφαιρέσει την ονομασία Trump από την είσοδο του ξενοδοχείου.

Στη λίστα του Forbes τα πρωτεία κατέχει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Τζεφ Μπέζος. Η περιουσία του ιδρυτή της Amazon ανέρχεται σε 112 δισ. δολάρια από 39,2 δισ. που ήταν πέρυσι, επίδοση που αποτελεί τη σημαντικότερη αύξηση περιουσίας στην ιστορία!

Χάρη στην επίδοση του Μπέζος, ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, του οποίου η περιουσία υπολογίζεται σε 90 δισ. δολάρια -από 86 δισ. πέρυσι- έπεσε στη δεύτερη θέση της λίστας. Ο Γκέιτς βρισκόταν στην κορυφή της λίστας για 18 από τα τελευταία 24 έτη.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, του οποίου η περιουσία ανέρχεται σε 84 δισ. δολάρια, από 75,6 δισ. πέρυσι.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη και τέταρτος στη λίστα, είναι ο Μπερνάρ Αρνό, CEO της εταιρείας ειδών πολυτελείας LVMH, διαθέτοντας μια περιουσία ύψους 72 δισ. δολαρίων.

Δύο Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι βρίσκονται επίσης μεταξύ των 20 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη: ο Μα Χουατένγκ, ιδιοκτήτης του κολοσσού του διαδικτύου Tencent, ο οποίος είναι ο ευπορότερος άνθρωπος στην Ασία καταλαμβάνοντας την 17η θέση και ο Τζακ Μα, ο ιδρυτής του κινεζικού κολοσσού διαδικτυακού εμπορίου Alibaba, που κατέκτησε την 20η θέση.

Η λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes αποτυπώνει την περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, όπως αυτή καταγράφηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2018. Η φετινή 32η ετήσια λίστα περιλαμβάνει 2.208 δισεκατομμυριούχους, εκ των οποίων οι 585 προέρχονται από τις ΗΠΑ. Ση δεύτερη θέση βρίσκεται η Κίνα, και ακολουθούν η Γερμανία, η Ινδία και η Ρωσία.