Αυξημένα κέρδη και πωλήσεις για τη Microsoft στο γ’ τρίμηνο

Αυξημένα κέρδη και πωλήσεις για τη Microsoft στο γ’ τρίμηνο

Παρά τη βελτίωση των στοιχείων σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα, το σύνολο των κερδών παραμένει χαμηλότερο από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Καθαρά κέρδη ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων παρουσίασε η Microsoft στο γ’ τρίμηνου του έτους, μειωμένα κατά 14% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (5,24 δισ. δολάρια).

Σύμφωνα με τη Microsoft η πτώση των κερδών κατά 1,14 δισεκατομμύρια δολάρια οφείλεται σε δαπάνες ενσωμάτωσης και αναδόμησης της εταιρικής δομής, που ακολούθησαν την εξαγορά του τμήματος συσκευών της Nokia.

Οι πωλήσεις OEM εκδόσεων των Windows μειώθηκαν κατά 2% για το τρίμηνο. Ο τερματισμός υποστήριξης των Windows XP έφερε την επιλογή των Windows 7 στο προσκήνιο, καθώς τα Windows 8 ποτέ δεν έγιναν δημοφιλή, ειδικά στο κομμάτι της αγοράς που αφορά τις επιχειρήσεις.

Πλέον η Microsoft στρέφεται προς τα Windows 10, με την Technical Preview έκδοση να κάνει πρόσφατα την εμφάνισή της και την τελική έκδοση να αναμένεται περί τα μέσα του 2015.

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι πούλησε 2,4 εκατομμύρια κονσόλες Xbox, κατά τη διάρκεια του τριμήνου, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα στα Xbox One και Xbox 360.

Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Satya Nadella, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, ξεκαθάρισε ότι η πλατφόρμα Xbox θα συνεχίσει να έχει τη στήριξή του και τόνισε ότι μελλοντικά θα ενδυναμωθεί η κατηγορία του gaming τόσο για τα PC όσο και για τα Xbox.

Στον τομέα των smartphones η Microsoft κατέγραψε κατά τη διάρκεια του τριμήνου πωλήσεις 9,3 εκατομμυρίων συσκευών, αυξημένες κατά 5,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (8,8 εκατομμύρια συσκευές). Σημαντικό μέρος της ανόδου των πωλήσεων οφείλεται στο λανσάρισμα νέων συσκευών κατά τη διάρκεια του τριμήνου (Lumia 930, 630 και 530).

Σε ότι αφορά τα tablets, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, η Microsoft είχε έσοδα ύψους 908 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 127% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπου τα έσοδα του τομέα ήταν μόλις 400 εκατομμύρια.

Τέλος, οι τομείς των servers και του cloud παραμένουν ζωτικής σημασίας για τη Microsoft. Πιο συγκεκριμένα, για τα προϊόντα server τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 13%, ενώ για τα εμπορικά προϊόντα cloud καταγράφηκε άνοδος κατά 128% χάρη στα Office 365, Azure και DynamicsCRM.