Αύξηση έως και 32,10% στις κρατήσεις μέσω Travelplanet24

Αύξηση έως και 32,10% στις κρατήσεις μέσω Travelplanet24

Μέσα από την ετήσια ταξιδιωτική αναφορά της Travelplanet24 παρουσιάζονται τα κύρια αποτελέσματα της εταιρείας καθώς και οι ταξιδιωτικές τάσεις του 2014.

Η Travelplanet24 σημείωσε περισσότερες από μισό εκατομμύριο κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και παρουσίασε συνολική άνοδο 32,10% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.  Το 2014 η εταιρεία κατέγραψε στο δίκτυο της 2.404.981 αναζητήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για προορισμούς εξωτερικού και 730.895 αναζητήσεις για προορισμούς εσωτερικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, κορυφαίος προορισμός στις αναζητήσεις των Ελλήνων στην ιστοσελίδα της Travelplanet24 είναι η Βαρκελώνη. Πρώτος προορισμός στις συνολικές κρατήσεις όλου του έτους είναι το αεροδρόμιο του Λονδίνου και σειρά στις αφίξεις έχουν τα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Κωνσταντινούπολης. Στους προορισμούς εσωτερικού η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη είναι πρώτη στις αναζητήσεις των χρηστών σημειώνοντας περισσότερες από 38.640 αναζητήσεις, ενώ η διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό των Ελλήνων στις κρατήσεις εισιτηρίων εσωτερικού.

Ο Φίλιππος Μπρίνκμαν, CEO  της Travelplanet24 δήλωσε : «Ο στόχος μας για το 2015 είναι να εστιάσουμε στην καινοτομία και την εξέλιξη των προϊόντων μας. Ειδικότερα, θα επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη της εφαρμογής μας για κινητές συσκευές, εμπλουτίζοντας την με νέες λειτουργίες για τον ταξιδιώτη έχοντας ως στόχο να παρέχει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να έχει ένα ολοκληρωμένο βοήθημα στο ταξίδι του, το οποίο θα του παρέχει πληροφορίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ταξιδιωτικής εμπειρίας, από την αναζήτηση στην κράτηση, και από το ταξίδι έως την επιστροφή του στο σπίτι. Οι κινητές συσκευές παρουσίασαν αρκετά μεγάλη άνοδο το 2014. Συγκεκριμένα, στις κρατήσεις μέσω κινητών συσκευών, είδαμε αύξηση 115% και περιμένουμε το 2015 το ποσοστό αυτό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.»

Η τάση που επικρατεί με την γενική άνοδο της χρήσης κινητών συσκευών (smartphones και tablets) φαίνεται και στις κρατήσεις εισιτηρίων. Το 2014 το 16,72% των συνολικών κρατήσεων πραγματοποιήθηκαν με την χρήση φορητής συσκευής μέσα από το mobile site την iOS εφαρμογή της Travelplanet24.

Οι τιμές των εισιτηρίων στην Ελλάδα για προορισμούς του εξωτερικού κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 408€ και για προορισμούς εσωτερικού στα 137€. Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία με τις περισσότερες κρατήσεις, είναι η Aegean Airlines ενώ στις χαμηλού κόστους εταιρείες η Ryanair έρχεται πρώτη στις κρατήσεις καταλαμβάνοντας ένα αρκετά υψηλό ποσοστό. Στην Ελλάδα, οι χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες παρουσίασαν μεγάλη άνοδο δεδομένου ότι το 2014, κατέλαβαν το 11% των κρατήσεων της Travelplanet24.

Επιπλέον, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι νέοι ηλικίας 14 έως 34 χρονών το λεγόμενο Generation Y αποτελούν το 60,7% των πελατών και πραγματοποιούν τις περισσότερες κρατήσεις ηλεκτρονικά μέσα από την σελίδα της Travelplanet24.

Την ετήσια αναφορά μπορείτε να βρείτε εδώ  : http://www.travelplanet24.com/annual-trends-report