Η Amazon ανεβάζει τις τιμές

Η Amazon ανεβάζει τις τιμές

Η εταιρεία πώλησης αγαθών αυξάνει τις συνδρομές, αλλά οι πιστοί πελάτες δεν την εγκαταλείπουν. 

«Πρώτα ρίχνουμε χαμηλά τις τιμές μέχρι να εδραιωθούμε και μετά αυξάνουμε τις τιμές». Αυτή είναι η τακτική που ακολουθούν όλες οι καινούργιες επιχειρήσεις στα πρώτα τους βήματα.

Αυτό ακριβώς έκανε και η Amazon, η οποία εδώ και δύο δεκαετίες κράτησε πολύ χαμηλά τις τιμές της για να χτυπήσει τον ανταγωνισμό. Η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου, πήρε το ρίσκο της αύξησης των τιμών ξεκινώντας από το κόστος των συνδρομών.

Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να αυξήσουν τη συνδρομή του Amazon Prime εντός Αμερικής από τα 20 στα 90 δολάρια το χρόνο. Η πρώτη αναγγελία για αύξηση των τιμών έγινε τον Ιανουάριο του 2005, ενημερώνοντας τους καταναλωτές πως δε θα ξεπεράσει τα 20 δολάρια – μια μικρή δηλαδή αύξηση.

Ο αναλυτής της εταιρείας investment banking Piper Jaffray,Gene Munster, έκανε μια έρευνα πάνω στη συμπεριφορά των καταναλωτών μετά την αύξηση των συνδρομών, όπως παρουσιάστηκε στα social media. Αναλύοντας τη συμπεριφορά των χρηστών σε Google και Twitter κατέληξε στο συμπέρασμα πως η απόφαση αυτή θα έχει μηδαμινή επίδραση στους καταναλωτές. Συγκεκριμένα, στο Twitter το hashtag #AmazonPrime χρησιμοποιήθηκε 10.839 φορές, με το 80% των αναφορών να εμπεριέχουν θετικά σχόλια.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη μηχανή παρακολούθησης αναζητήσεων Google Trends, οι αναζητήσεις με το λήμμα «cancel Amazon Prime» παρουσίασαν κατακόρυφη αύξηση 193%, σε σχέση με το ετήσιο μέσο όρο.

Το Amazon Prime προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα αποστολής των προϊόντων που αγοράζουν εντός δύο ημερών, καθώς επίσης ένα δωρεάν online video, την υπηρεσία movie streaming, και ένα δωρεάν e-book το μήνα. Ένα πολύ λογικό πακέτο για όσους αγοράζουν τακτικά προϊόντα από το Amazon. Σύμφωνα μάλιστα με την Cowan & Company εκτιμάται πως υπάρχουν περισσότεροι από 23 εκατ. συνδρομητές στο Amazon Prime, με το 85% από αυτούς να το χρησιμοποιούν κάθε μήνα.

Διαβάστε ακόμα:

Μονόδρομος για την Amazon να αναπτύξει κονσόλα παιχνιδιών

Επόμενο «θύμα» στη λίστα της Amazon: το Youtube

Η Amazon στον χώρο των παιχνιδομηχανών;