Ανησυχητική άνοδος της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα

Ανησυχητική άνοδος της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα

Υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής σε πολλές περιοχές της Αθήνας στο πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.  

Πρώτη με υψηλά ποσοστά είναι η Χ.Α. κάποιες περιοχές της Αθήνας, όπως στο 4ο Διαμέρισμα στο οποίο ανήκουν η Ακαδημία Πλάτωνος, ο Κολωνός και τα Σεπόλια, όπου συγκεντρώνει το 20,7%. Δεύτερη με 18,8% είναι στο 6ο Διαμέρισμα όπου ανήκουν Κυψέλη και Πατήσια ενώ σε Αμπελόκηπους και Κολωνάκι λαμβάνει 14% και 13,7% αντιστοίχως.

«Η Χρυσή Αυγή είναι ο πραγματικός νικητής των εκλογών» δήλωσε για τα αποτελέσματα των υποψηφίων του κόμματός του, ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, η υποψηφιότητα του οποίου για τον δήμο Αθηναίων ανήλθε στο 16,12%.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εντόπισε μεγάλο δημοκρατικό ζήτημα στα υψηλά, όπως σημείωσε, ποσοστά της Χρυσής Αυγής στον Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής.

Στο υψηλό ποσοστό του Ηλία Κασιδιάρη στάθηκε και ο Γαβριήλ Σεκελλαρίδης, σημειώνοντας πως το ποσοστό του νεοναζιστικού νεοναζιστικού μορφώματος επιβάλλει να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός των δημοκρατικών πολιτών.

Στη βιντεοσκοπημένη δήλωσή του, ο Ηλίας Κασιδιάρης επικαλέστηκε επικαλέστηκε τη «ραγδαία άνοδο των ποσοστών» του κόμματός του και ιδιαίτερα τον τριπλασιασμό τους στην Αθήνα, τα οποία επετεύχθησαν «μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, απέναντι σε παράνομες διώξεις και με τον αρχηγό και σχεδόν τους μισούς βουλευτές μας στη φυλακή χωρίς κανένα απολύτως επιβαρυντικό στοιχείο, με δολοφονίες νέων παιδιών έξω από τα γραφεία μας και μέσα σε απόλυτη συνωμοσία σιωπής».

«Τιμούμε ξεχωριστά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα που αδιαφόρησε για την τρομοκρατία και έδωσε το παρόν στον δίκαιο εθνικό μας αγώνα» σημείωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Οι Έλληνες εκτίμησαν πως γίναμε η δική τους φωνή – η φωνή της αλήθειας μέσα στη Βουλή της διαφθοράς. Εκτίμησαν πως καταγγείλαμε με ονόματα όσους καταλήστευσαν τα δημόσια ταμεία. Δεν χαριστήκαμε σε κανέναν. Είπαμε για πρώτη φορά τους κλέφτες και τους απατεώνες με το όνομά τους».

Τέλος, ο κ. Κασιδιάρης θεώρησε τα σημερινά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, «προοίμιο της μεγάλης νίκης της 25ης Μαΐου», εξαίροντας τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της, «διαπρεπείς Έλληνες και Ελληνίδες, καθηγητές πανεπιστημίου, στρατηγούς, ιατρούς διεθνούς κύρους, αλλά και αγρότες, πολύτεκνες μητέρες και νέους ανθρώπους με πίστη στην Πατρίδα».

Διαβάστε ακόμη: 

Τα αποτελέσματα με γενική ενσωμάτωση 90%

Η ΝΔ θα στηρίξει Καμίνη και Σγουρό