Απογοητευτικά χαμηλό το ενδιαφέρον για το Twitter

Απογοητευτικά χαμηλό το ενδιαφέρον για το Twitter

Ποιοι είναι οι λόγοι που έχουν αποθαρρύνει τους κολοσσούς της υψηλής τεχνολογίας να παρουσιάσουν ενδιαφέρον εξαγοράς του κοινωνικού μέσου.

Θα έλεγε κανείς ότι είναι μεγάλη προσβολή για το Twitter να μην ενδιαφέρεται κανείς να το εξαγοράσει.

Κι ενώ ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ, πουλάει στη βιομηχανία της γνωστής σοκολάτας Mars και το τελευταίο 20% της βιομηχανίας του παραγωγής τσίχλας, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής και επαγγελματικής δικτύωσης δεν βρίσκει αγοραστή.

Μέχρι σήμερα έχει δεχθεί επικρίσεις για τα λάθη του, καθώς και διαφόρων ειδών παρενοχλήσεις. Σημειώνεται ότι πριν δύο εβδομάδες βρισκόταν στο αποκορύφωμά της η φημολογία σχετικά με τους επίδοξους αγοραστές του Twitter. Πρόσφατα όμως, η Google, η Apple, η Walt Disney και η Salesforce κατέστησαν σαφές ότι δεν θα υποβάλουν προσφορά, όμως όσο διαρκούσε η φημολογία περί επικείμενης εξαγοράς του, οι μετοχές του σημείωναν άνοδο, μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι έχει χαθεί κάθε ενδιαφέρον από τις εταιρείες κολοσσούς και η μετοχή του άρχισε να υποχωρεί, με την πτώση να φτάνει την Πέμπτη στο 17%.

Από την πλευρά τους, αναλυτές και παράγοντες της αγοράς εκφράζουν την έκπληξή τους για το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρεται να απορροφήσει το μέσο ειδικότερα η Google, δεδομένου ότι ήταν και η μοναδική που θα είχε νόημα να συγχωνευθεί μαζί του.

Οι λόγοι που έχουν αποθαρρύνει τους κολοσσούς της υψηλής τεχνολογίας παραμένουν, προς το παρόν, αδιευκρίνιστοι, αλλά η μόνο πιθανή εξήγηση που δίνουν παράγοντες της αγοράς είναι το γεγονός ότι δεν έχει επιχειρήσει αλλαγές στη λειτουργία του, ενώ δεν έχει λύσει το πρόβλημα των εκτεταμένων παρενοχλήσεων των οποίων γίνεται φορέας.

Πάντως ορισμένοι ευελπιστούν στην εμφάνιση κάποιου απροσδόκητου αγοραστή, ίσως μιας κινεζικής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ως επίδοξος αγοραστής ενδέχεται να εμφανιστεί και η Sina Weibo, γνωστή και ως το κινεζικό Twitter.