Άσαντ: «Αν δοκιμάσετε στρατιωτικά θα μετανιώσετε»

Άσαντ: «Αν δοκιμάσετε στρατιωτικά θα μετανιώσετε»

Προειδοποιητικές βολές από τον Σύρο πρόεδρο προς τις ΗΠΑ – Κάνει λόγο για παράλογους και υποκινούμενους ισχυρισμούς.

Άμεση ήταν η αντίδραση του καθεστώτος της Δαμασκού, στους ισχυρισμούς της Δύσης για επίθεση με χημικά όπλα στην Συρία.  Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-‘Ασαντ χαρακτήρισε «παράλογους» και πολιτικά υποκινούμενους τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ , ενώ προειδοποίησε ότι τα σχέδιά τους για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία είναι καταδικασμένα σε «αποτυχία».

«Οι δηλώσεις πολιτικών ανδρών στις ΗΠΑ και στη Δύση, αποτελούν προσβολή της κοινής λογικής. Οι ΗΠΑ θα υποστούν μια αποτυχία, όπως σε όλους τους προηγούμενους πολέμους, αρχής γενομένης από το Βιετνάμ, εάν αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία», τονίζει ο ‘Ασαντ σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη ρωσική εφημερίδα Izvestia.

Συρία: Σε τεντωμένο σχοινί το καθεστώς Άσαντ

«Η Αμερική πραγματοποίησε πολλούς πολέμους και ποτέ δεν πέτυχε τους στόχους για τους οποίους κήρυξε τους πολέμους αυτούς», πρόσθεσε ο Σύρος πρόεδρος. «Δεν κατάφερε να πείσει τους λαούς για το δίκαιο χαρακτήρα των πολέμων αυτών ούτε να επιβάλει την ιδεολογία της στις χώρες αυτές», τόνισε ο ‘Ασαντ.

Ο Σύρος πρόεδρος κατηγόρησε «ορισμένους δυτικούς ηγέτες» ότι δε γνωρίζουν την ιστορία και ότι δεν έχουν πάρει μαθήματα από αυτήν.

«Δεν έχουν καταλάβει ότι όλοι αυτοί οι πόλεμοι δεν έφεραν τίποτα άλλο από καταστροφή και αστάθεια στη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές του κόσμου», συνέχισε ο Σύρος πρόεδρος.

«Δεν μπορεί να είναι κανείς υπέρ της τρομοκρατίας στη Συρία και κατά της τρομοκρατίας στο Μάλι. Δεν μπορεί να υποστηρίζει κανείς την τρομοκρατία στην Τσετσενία και να την πολεμάει στο Αφγανιστάν», υπογράμμισε και πρόσθεσε : «Κανένας δε θα καταφέρει να μετατρέψει τη Συρία σε μαριονέτα της Δύσης».

«Σοβαρή απάντηση» στη Συρία υπόσχονται ΗΠΑ και Μεγ. Βρετανία

Ο Σύρος πρόεδρος ανέφερε ότι οι συριακές δυνάμεις ήσαν κοντά στον τόπο που οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι έγινε χρήση χημικών όπλων την περασμένη εβδομάδα. «Θα έκανε χρήση χημικών ή άλλων όπλων μαζικής καταστροφής μια χώρα σε μια περιοχή που είναι συγκεντρωμένες οι δυνάμεις της; Αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με την κοινή λογική», επεσήμανε ο ‘Ασαντ.

Σε ερώτηση σχετικά με τις παραδόσεις όπλων στη Συρία, ο Άσαντ  δήλωσε: «Θέλω να πω ότι όλα τα συμβόλαια που έχουμε συνάψει με τη Ρωσία έχουν τηρηθεί».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ