Μπάφετ: Έτσι κατάφερε να γίνει ξανά ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Μπάφετ: Έτσι κατάφερε να γίνει ξανά ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Την ώρα που οι περισσότεροι αναλυτές αγωνιούν για το μέλλον τον αγορών, ο Αμερικανός μεγιστάνας επενδύει και αυξάνει την περιουσία του.

Ο Γουάρεν Μπάφετ προέβλεψε τον Απρίλιο του 2016 ότι η εταιρεία του, Berkshire Hathaway, δεν θα επηρεαζόταν από το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ και μάλιστα την ώρα που οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούσαν ότι με την έλευση του Τραμπ στο «τιμόνι» της χώρας, οι αγορές θα κατέρρεαν.

Η περιουσία του «Μάντη της Ομάχα» αυξήθηκε κατά 6,4 δισ. δολάρια, περίπου δηλαδή 9%, μετά τις αμερικανικές εκλογές στις 8 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την έκθεση του Bloomberg για τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, η καθαρή περιουσία του Μπάφετ άγγιξε τα 73,9 δισ. δολάρια «σκαρφαλώνοντας» ξανά στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, μετά τον Μπιλ Γκειτς.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι μετά την εκλογή Τραμπ οι μετοχές της εταιρείας του μεγιστάνα επενδυτή αυξήθηκαν κατά 10,8%, ενώ υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ο ίδιος αποκάλυψε πως αγόρασε κοινές μετοχές 12 δισ. δολαρίων, χωρίς όμως να διευκρινήσει σε τί είδους επενδύσεις προχώρησε.

Επιπλέον, η εταιρεία του κατέχει ένα ποσοστό 8% στην IBM, της οποίας οι μετοχές αυξήθηκαν κατά 12%, ενισχύοντας παράλληλα την αξία της μετοχής της Berkshire στα 14 δισ. δολάρια.

Γενικότερα, παρατηρήθηκε ότι οι μετοχές της εταιρείας του Μπάφετ αυξήθηκαν σημαντικά από την ημέρα εκλογής του Τραμπ μέχρι σήμερα, όπως και σε αρκετές άλλες επιχειρήσεις, μετά τις προβλέψεις των επενδυτών ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα αποδειχθεί τελικά αρκετά φιλική προς τον επιχειρηματικό κόσμο.

Τέλος, η αύξηση της περιουσίας του δισεκατομμυριούχου επενδυτή οφείλεται επίσης και από την αύξηση των μετοχών της Wells Fargo (20,3%) μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, μιας και η τράπεζα έχει ως δεύτερο σημαντικό επενδυτή την Berkshire Hathaway.