Bίντεο: Κεραυνός άφησε χωρίς αντίχειρα το Άγαλμα του Ιησού

Bίντεο: Κεραυνός άφησε χωρίς αντίχειρα το Άγαλμα του Ιησού

Η καταιγίδα στο Ρίο ντε Τζανέιρο προκάλεσε έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς κεραυνών στη Βραζιλία. 

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν τη Βραζιλία την Πέμπτη, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές ακόμη και στον αντίχειρα του δεξιού χεριού στο Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή. Το άγαλμα αποτελεί σύμβολο του Ρίο ντε Τζανέιρο και ένα κεραυνός «αφαίρεσε» τον αντίχειρα από το χέρι του Ιησού. Ιθύνοντες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης που διαχειρίζεται όσα σχετίζονται με το άγαλμα, δήλωσαν στα μέσα ενημέρωσης ότι η ζημιά θα αποκατασταθεί το συντομότερο. Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως ο δεξιός αντίχειρας του γιγαντιαίου αγάλματος ύψους 32 μέτρων υπέστη σοβαρές ζημιές

Η καταιγίδα της Πέμπτης προκάλεσε έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς κεραυνών που έχουν καταγραφεί στη Βραζιλία από το 1999, οπότε και η χώρα άρχισε να παρατηρεί τις καταιγίδες.

Η ισχυρή καταιγίδα σάρωσε όλη την πόλη με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, ενώ σε πολλές συνοικίες διακόπηκε η παροχή ρεύματος.

Το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού χεριού είχε επίσης υποστεί ζημιές κατά τη διάρκεια καταιγίδας τον προηγούμενο μήνα. Το άγαλμα βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, απ’όπου ατενίζει την πόλη του Ρίο αλλά βρίσκεται συχνά αντιμέτωπο με θυελλώδεις ανέμους και βροχές.

Δείτε το βίντεο: