Η Boeing πρόλαβε την IBM

Η Boeing πρόλαβε την IBM

H Boeing παρουσίασε το πρώτο smart phone με λειτουργικό Android, το οποίο αυτοκαταστρέφεται μόλις αντιληφθεί κάποια προσπάθεια παραβίασής του.

Πριν λίγες μέρες γράφαμε για ένα νέο project της IBM που στόχο έχει την ανάπτυξη τεχνολογιών, οι οποίες θα εξασφαλίζουν ότι μια συσκευή θα μπορεί να καταστραφεί εξ αποστάσεως ή να αυτοκαταστραφεί στην περίπτωση που βρεθεί σε λάθος χέρια.

Όπως φαίνεται η Boeing βρίσκεται λίγο πιο μπροστά σε αυτόν τον τομέα, δεδομένου ότι παρουσίασε το πρώτο smart phone με λειτουργικό Android, το οποίο αυτοκαταστρέφεται μόλις αντιληφθεί κάποια προσπάθεια παραβίασής του. Η συσκευή απευθύνεται σε εργαζομένους σε κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες που συνεργάζονται με αυτές ως προμηθευτές, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που αισθάνεται λίγο James Bond.

Διαβάστε επίσης: H IBM επενδύει ένα 1 δισ. δολάρια στον υπερυπολογιστή της

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το τηλέφωνο δεν επιδέχεται επιδιόρθωσης, καθώς κάθε προσπάθεια να το ανοίξει κάποιος θεωρείται απειλή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Black θα υποστηρίζει dual SIM, δίκτυα LTE, σύνδεση σε ασύρματα δίκτυα μέσω Bluetooth και WiFi και θα διαθέτει θύρα HDMI.

Πηγή: digi1.gr