Το Candy Crush πάει Wall Street

Το Candy Crush πάει Wall Street

Η δημιουργός εταιρείας του πασίγνωστου videogame για smartphones μπαίνει στα «βαθιά χρηματιστηριακά νερά».

Σε αρχική δημόσια προσφορά, έως 500 εκατ. δολαρίων, προχωρά η King Digital Entertainment PLC, δημιουργός του πασίγνωστου Candy Crush Saga.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η King προσέλαβε από πέρσι τις m JP Morgan Chase & Co., CreditSuisse Group AG και Bank of America Merrill Lynch για την εισαγωγή της στην Wall Street.

Το 2013, η King εμφάνισε κέρδη ύψους 567,6 εκατ. δολαρίων, αυξημένα από τα 7,8 εκατ. δολάρια το 2012. Τα έσοδα ανήλθαν στα 1,88 δισ. δολάρια από τα 164,4 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: Candy Crush: Γλυκός εθισμός αξίας 500.000 ευρώ την ημέρα

Το Candy Crush Saga, πρωτοεμφανίστηκε στο Facebook τον Απρίλιο του 2012, και βρίσκεται στη πρώτη θέση με τα περισσότερα downloads σε Apple AppStore του Google Play.

Ερωτηματικό παραμένει αν η κίνηση αυτή έχει την ίδια μοίρα με την εταιρεία Zynga, τη δημιουργό του FarmVille. Η εταιρεία προχώρησε σε IPO το 2011,με την απόδοση της μετοχής -μετά την εισαγωγή της- να απογοητεύει, καταγράφοντας πτώση πάνω από 50% καθώς οι επενδυτές αμφισβήτησαν την ικανότητα της εταιρείας να δημιουργήσει παιχνίδια για κινητές συσκευές το ίδιο επιτυχημένα όσο και στο Facebook.