Δέκα πράγματα που αξίζει να ξέρεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δέκα πράγματα που αξίζει να ξέρεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ. 

Mαρίνος Βυθούλκας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο 9ος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επικρατώντας με άνεση και διαφορά 5 μονάδων έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Όμως, ποιος είναι ο μοντέρνας κοπής 47χρονος πολιτικός, πέρα από γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη;

1. Αποφοίτησε με άριστα από το Κολλέγιο Αθηνών, σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες στο Χάρβαρντ, συνέχισε τις σπουδές του στο Στάνφορντ, στον τομέα των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, και έκανε μεταπτυχιακό και πάλι στο Χάρβαρντ, στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

2. Με την Ελληνοπολωνή σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, με ρίζες από τη Χίο από την πλευρά της μητέρας της και τη Βαρσοβία από την πλευρά του πατέρα της, γνωρίστηκαν όταν έκαναν το μεταπτυχιακό τους στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, στην Αμερική. Η σύζυγός του είναι μία από τις δημιουργούς του γνωστού fashion brand Zeus + Dion.

3. Μετά την αποφοίτησή τους, εκείνη εργάστηκε στο παράρτημα της Deutsche Bank στην Αθήνα, στο private banking, και εκείνος ως σύμβουλος στη McKinsey στο Λονδίνο και αργότερα στην Alpha Bank στην Αθήνα, πριν βρεθεί στην Εθνική Τράπεζα ως διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών.

4. Ο γάμος τους έγινε το 1997 στην Αγία Ειρήνη στην Πλάκα, με τη Μαρέβα εντυπωσιακή μέσα στο νυφικό του οίκου Φαλιάκος. Η Μαρέβα είναι ήδη έγκυος στο πρώτο τους παιδί, τη Σοφία.

5. Με τη Μαρέβα έχουν αποκτήσει τρία παιδιά: Τη 19χρονη Σοφία, το 17χρονο Κωνσταντίνο και τη 12χρονη Δάφνη. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι ιδιαίτερα στοργικός πατέρας. Παρότι ήταν σε διάσταση πέντε χρόνια, η αγάπη τους νίκησε και το ζευγάρι κατάφερε να βρει τους απαραίτητους κώδικες επικοινωνίας και να ξανασμίξει.

6. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είναι ιδιαίτερα αθλητικός τύπος. Συμμετέχει στην ομάδα μπάσκετ της Βουλής και παίζει τακτικά ποδόσφαιρο, ενώ του αρέσουν οι πεζοπορίες και οι βόλτες με το ποδήλατο.

7. Ο πεθερός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Ματίας Γκραμπόφσκι, έχει φαρμακοβιομηχανία στη Βαρσοβία και είναι συλλέκτης σπάνιων έργων τέχνης.

8. Ο Κυριάκος είχε μεγάλη αδυναμία στη μητέρα του, Μαρίκα, και πάντα συζητούσε μαζί της πράγματα που αφορούσαν την προσωπική του ζωή.

9. Είναι Ιχθύς και τρέφει μεγάλη αγάπη για το νησί του, την Κρήτη, όπου απολαμβάνει τις νοστιμιές και τη ρακή της τα καλοκαίρια.

10. Όσοι τον γνωρίζουν λένε πως είναι ιδιαίτερα εκφραστικός, καθώς από τα μάτια του και μόνο καταλαβαίνεις αν είναι στενοχωρημένος, προβληματισμένος ή χαρούμενος.

Πηγή: peoplegreece.com