Ατελείωτη λίστα των θυμάτων από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα

Ατελείωτη λίστα των θυμάτων από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα

Νεκροί και τραυματίες από βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ.

Το τηλεοπτικό κανάλι al-Aqsa TV της Χαμάς μετέδωσε ότι από τον βομβαρδισμό του σχολείου της UNRWA (της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την αρωγή των Παλαιστινίων προσφύγων) στη Μπέιτ Χανούν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

«Μια νέα σφαγή διαπράχθηκε όταν ισραηλινά άρματα έπληξαν ένα σχολείο της UNRWA στη Μπέιτ Χανούν, όπου έχουν βρει καταφύγιο δεκάδες Παλαιστίνιοι» ανέφερε το κανάλι της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται την καταμέτρηση των θυμάτων που έκανε ένας φωτορεπόρτερ του, οι νεκροί από τον βομβαρδισμό αυτό είναι τουλάχιστον εννέα, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος ενός έτους. Όλα τα θύματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Τζαμπαλίγια.

Τα νέα δεδομένα συγκλονίζουν, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, εργαζόμενοι του ΟΗΕ σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό, ενώ στη συνέχεια καταδίκασε «έντονα» την επίθεση αυτή.

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά, καθώς και εργαζόμενοι στον ΟΗΕ», ανέφερε ο Μπαν σε ανακοίνωσή του.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε σοκαρισμένος από την επίθεση αυτή, «οι συνθήκες της οποίας δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες».

Εξάλλου απηύθηνε νέα «έκκληση προς όλες τις πλευρές να σέβονται τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά τους διεθνείς ανθρωπιστικούς κανόνες, να σέβονται τη ζωή των αμάχων, το απαραβίαστο των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ και όλες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους στις ανθρωπιστικές οργανώσεις».

Η επίθεση εναντίον του σχολείου «υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να τερματιστούν οι δολοφονίες και να τερματιστούν ήδη από τώρα», πρόσθεσε ο Μπαν.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φάρχαν Χακ υπογράμμισε από την πλευρά του ότι ο οργανισμός δεν έχει καταφέρει να εξακριβώσει ακόμη τον ακριβή αριθμό των θυμάτων. Εξάλλου πρόσθεσε ότι: «Δεν γνωρίζουμε ποιος επιτέθηκε στο σχολείο».

Τουλάχιστον 15 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά, σκοτώθηκαν ενώ σχεδόν 200 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό από τον ισραηλινό στρατό ενός σχολείου του ΟΗΕ στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας στο οποίο είχαν αναζητήσει καταφύγιο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, Άσραφ αλ Κούντρα.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει την υπόθεση, επισημαίνοντας ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το σχολείο να επλήγη από ρουκέτα που εκτόξευσε η Χαμάς.

Διαβάστε ακόμα:

«Απίθανη η εκεχειρία στη Γάζα» δηλώνουν οι Ισραηλινοί

Αλληλοκατηγορίες εξαπολύουν Ισραήλ και Παλαιστίνιοι

Ο ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου