Διαγωνισμός Καινοτομίας «Blue Growth Piraeus»

Διαγωνισμός Καινοτομίας «Blue Growth Piraeus»

Σκοπός του διαγωνισμού η ανάδειξη και υποστήριξη νέων επιχειρήσεων σε τομείς που σχετίζονται με τη θαλάσσια οικονομία.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 μπορούν να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι τις προτάσεις τους για τον 1ο Διαγωνισμό Καινοτομίας για την Θαλάσσια Οικονομία «Blue Growth Piraeus».

Καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες μπορούν να ενισχύσουν τις παραδοσιακές οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την θαλάσσια οικονομία δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ένα νέο οικοσύστημα επιχειρήσεων και πρωτοβουλιών θέτοντας την θάλασσα ξανά και υπό νέο πρίσμα στην πρωτοπορία της οικονομικής ανάπτυξης. Πράσινη ναυτιλία, αειφόρος παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός, βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια, νέες τεχνολογίες στη ναυσιπλοΐα αποτελούν ενδεικτικά θεματικές ενότητες στις οποίες αναζητούνται καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες.

Η διοργάνωση θα γίνει από το Athens Information Technology (ΑΙΤ), ένα διεθνές, μη-κερδοσκοπικό, ανεξάρτητο ινστιτούτο τεχνολογίας που συνδυάζει κορυφαίο εκπαιδευτικό προσωπικό και συνεργασίες με πολυεθνικές εταιρείες, διεθνή ερευνητικά κέντρα και κορυφαία πανεπιστήμια ώστε να προσφέρει διεθνούς επιπέδου εκπαίδευση και προηγμένη έρευνα σε καινοτόμες τεχνολογίες. Ιδρύθηκε το 2002 από τον Όμιλο Intracom και εξειδικεύεται στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών καθώς και στην Διαχείριση της Καινοτομίας και της Τεχνολογίας.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να υποστηρίξει την δημιουργία νέων επιχειρήσεων στους παραπάνω τομείς καθώς και να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει νέους επιχειρηματίες για τις ευκαιρίες της θαλάσσιας οικονομίας.

Διαβάστε ακόμη:

AIT: Βγάζοντας την ιδέα από το εργαστήριο στην αγορά

Π. Κόκκαλης: Πώς θα γίνει ο Πειραιάς «Σιγκαπούρη της Ευρώπης»