Δημοσκόπηση Pulse: Διαφορά 10 μονάδων διατηρεί η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Διαφορά 10 μονάδων διατηρεί η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 9%. Πολύ χαμηλή παραμένει η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Προβάδισμα 10 μονάδων σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ αποσπά το 31,5% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ, με τα δύο κόμματα να διατηρούν αμετάβλητα τα ποσοστά τους συγκριτικά με την έρευνα του Μαρτίου.

Στην τρίτη θέση σταθεροποιείται το Κίνημα Αλλαγής στο 9%. Στάσιμη στο 8% βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, ενώ πέμπτο κατατάσσεται το Κομμουνιστικό Κόμμα, με 6,5%.

Εκτός βουλής παραμένουν με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με το ποσοστό τους να παραμένει στο 2%.

Τα στοιχεία της Pulse καταδεικνύουν επίσης μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συσπείρωση της Κουμουνδούρου να ανέρχεται μόλις στο 47%, ενώ της ΝΔ φτάνει στο 82%.

Το 11% των πολιτών που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές δηλώνει πως προτίθεται να ψηφίσει τη ΝΔ. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η διαρροή του κυβερνώντος κόμματος προς τη γκρίζα ζώνη των λευκών, άκυρων και αναποφάσιστων, όπου φαίνεται να χάνει το ένα πέμπτο των ψηφοφόρων του.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ απολαμβάνει σταθερό προβάδισμα 32 μονάδων, με πενήντα-πέντε στους εκατό πολίτες να βλέπουν νίκη της Πειραιώς. Στο μέτωπο της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με οκτώ μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα, με 31% έναντι 23%.