Δυσφορία του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Γιούνκερ

Δυσφορία του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Γιούνκερ

Πως αντέδρασε η αξιωματική αντιπολίτευση στις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την έντονη δυσφορία τού ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τις οποίες, κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφραζε τη στήριξή του στην κυβέρνηση και ασκούσε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν σήμερα ότι είναι κατανοητό γιατί οι υποστηρικτές των μνημονιακών πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη αλληλοϋποστηρίζονται.

Την ίδια στιγμή όμως, τόνισαν οι ίδιοι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών λαών και των Ευρωπαίων αξιωματούχων στέκονται με σεβασμό απέναντι στις διαθέσεις του ελληνικού λαού και μάλιστα θέτουν και ζήτημα επαναπροσδιορισμού των κυρίαρχων πολιτικών στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα: Ωμή παρέμβαση Γιούνκερ στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Αντίδραση και για τις δηλώσεις Σαμαρά περί εξόδου από το ευρώ
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, υπενθύμισε ότι το 2011 ο πρωθυπουργός αποκαλούσε «προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου», που «προκαλεί πανικό στην αγορά» τα περί δήθεν χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Το 2014, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνητικό επιτελείο καταφεύγει σε χειρότερη εκστρατεία τρομοκράτησης και εκβιασμού της ελληνικής κοινωνίας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της στην ελληνική οικονομία και θέτει το ερώτημα: «Ειλικρινά θεωρούν ότι με τέτοια φτηνή επιχειρηματολογία και λάσπη θα καταφέρουν να παραμείνουν στην εξουσία;».