Δείτε αν «παρακολουθούν» το email σας!

Δείτε αν «παρακολουθούν» το email σας!

Τώρα θα ξέρετε αν πρέπει να ανοίξετε αμέσως ένα email στο οποίο δεν έχετε σκοπό να απαντήσετε.

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό πως μπορούσε κάποιος να «παρακολουθήσει» πότε συνδεθήκατε, αν λάβατε και αν διαβάσατε ένα μήνυμα από τις πλατφόρμες ανταλλαγής online μηνυμάτων.

Πλέον, όμως, υπάρχουν και εργαλεία για email-tracking τα οποία πληροφορούν τον αποστολέα ενός ηλεκτρονικού μηνύματος για το πότε o παραλήπτης άνοιξε το μήνυμα, που κλίκαρε και από που άνοιξε το email.

Ο τρόπος που εμφανίζεται το «κατασκοπευτικό» email δεν εμφανίζει κάποια αλλαγή, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πως ο παραλήπτης «παρακολουθείται». Όλα μοιάζουν φυσιολογικά, μόνο που μόλις φτάσει το μήνυμα ο παραλήπτης θα λάβει μια αναφορά που θα ενημερώνει από πού ανοίχτηκε το μήνυμα και ποια ήταν η αντίδραση.

Σας τρομάζει;

Αν θέλετε να μάθετε, λοιπόν, αν το email που σας έχουν στείλει παρακολουθείται η μαγική λέξη είναι: Ugly Email.

Πρόκειται για μια υπηρεσία η οποία «σκανάρει» τα μηνύματα που έρχονται στο Gmail σας και με μια μικρή ένδειξη σας πληροφορεί αν ο αποστολέας του σας «παρακολουθεί».

Η εγκατάσταση του είναι απλή. Το κατεβάζετε δωρεάν ΕΔΩ, συνεχίζετε πατώντας «Add to Chrome» και όλα είναι έτοιμα!

Από τη στιγμή που το κατεβάσετε, κάθε φορά που θα δέχεστε μηνύματα τα οποία έχουν εγκατεστημένο κάποιο σύστημα tracking, ένα μικρό «ματάκι» θα εμφανίζεται μπροστά.

Έτσι, θα ξέρετε ποιος «βλέπει» τις κινήσεις σας και θα μπορείτε να αποφύγετε να ανοίξετε το email.

Διαβάστε ακόμα: Θέλετε αναφορά παράδοσης για email; Δείτε το Sidekick