Αίγυπτος: O στρατός θα λάβει δράση εναντίον υποστηρικτών του Μόρσι

Αίγυπτος: O στρατός θα λάβει δράση εναντίον υποστηρικτών του Μόρσι
Photo:

Ανησυχία για ακόμα μεγαλύτερη αιματοχυσία προκαλεί μια ενδεχόμενη τέτοια κίνηση.

Αποφασισμένη να διαλύσει με την βία τους υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, από τους καταυλισμούς διαμαρτυρίας στο Κάιρο, φέρεται o αιγυπτιακός στρατός. Οι καταυλισμοί είναι τα κύρια σημεία στην αντιπαράθεση ανάμεσα στο στρατό που ανέτρεψε τον Μόρσι και στους υποστηρικτές του που απαιτούν την αποκατάστασή του.

Αυτό υποστηρίζουν πηγές ασφαλείας και κυβερνητικές πηγές, την ώρα που μεσολαβητές και μέλη της αιγυπτιακής κυβέρνησης έχουν προσπαθήσει να πείσουν το στρατό να μην χρησιμοποιήσει βία για να διαλύσει τους διαδηλωτές οι οποίοι αριθμούν δεκάδες χιλιάδες. «Στρατεύματα κρατικής ασφάλειας θα αναπτυχθούν γύρω από τα σημεία όπου πραγματοποιούνται οι καθιστικές διαμαρτυρίες έως την αυγή κατά την έναρξη των διαδικασιών που θα οδηγήσουν τελικά σε μία διάλυση», δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας και πρόσθεσε πως το πρώτο βήμα θα είναι να περικυκλώσουν τους καταυλισμούς.

Οποιαδήποτε περαιτέρω βία είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βαθύνει την πολιτική κρίση στην Αίγυπτο και θα εμποδίσει την κυβέρνηση από το να ασχοληθεί με ζωτικής σημασίας θέματα όπως η εύθραυστη οικονομία, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.