Έκπληκτος ο Αντώνης Σαμαράς για τα εξοντωτικά πρόστιμα

Έκπληκτος ο Αντώνης Σαμαράς για τα εξοντωτικά πρόστιμα

Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα για την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Έκπληκτος φέρεται να δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς από τα εξοντωτικά πρόστιμα που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την παράταση της άρσης των πλειστηριασμών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Όπως αναφέρθηκε, ο πρωθυπουργός δεν είχε καμία ενημέρωση για την εκτίναξη των ποσοστών για τους οφειλέτες στην εφορία.

Ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. κι επιστρέφει «εσπευσμένα» με σκοπό να ζητήσει την απόσυρση αυτών των προστίμων, από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Για οφειλές που βεβαιώνονται από το νέο έτος καταργούνται οι μηνιαίες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής 2,5% και τη θέση τους παίρνει η επιβολή μηνιαίων τόκων και προστίμων. Η οφειλή που είναι ληξιπρόθεσμη για διάστημα δύο μηνών θα επιβαρύνεται με πρόστιμο 10%. Επιπλέον θα επιβάλλονται και τόκοι που θα καθοριστούν με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Για ληξιπρόθεσμες οφειλές ενός έτους το πρόστιμο θα αυξάνεται στο 20% και δύο ετών στο 30%.

Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει το επίμαχο νομοσχέδιο

Φωτογραφία: Συμέλα Παντζαρτζή