Έκτακτη συνάντηση κορυφής για βοήθεια ή Grexit;

Έκτακτη συνάντηση κορυφής για βοήθεια ή Grexit;

Έκτακτη συνάντηση κορυφής ετοιμάζουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τη Bild.

Δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται σε έκτατη συνάντησης κορυφής στις 5 Ιουνίου φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Bild. Πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν πως στην έκτατη αυτή συνάντηση θα συμμετέχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από εσωτερική ηλεκτρονική αλληλογραφία προκύπτει ότι η συνάντηση προγραμματίστηκε για την 5η Ιουνίου, δεδομένου ότι τότε η Ελλάδα πρέπει να εμβάσει ένα σημαντικό ποσό στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Παρόντες στη συνάντηση θα είναι εκπρόσωποι του Eurogroup και της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας, αλλά όχι του ΔΝΤ.

Στο δημοσίευμα της Bild παρατίθενται δύο υποθέσεις: είτε ότι θα αποφασιστεί χορήγηση άμεσης βοήθειας προς την Ελλάδα χωρίς πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες, είτε ότι θα μπορούσε να ετοιμάζεται ελεγχόμενη έξοδος τη Ελλάδας από το ευρώ.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γκραφ Λάμπσντορφ, μιλώντας στην εφημερίδα προειδοποίησε να μην γίνονται κινήσεις χωρίς το ΔΝΤ «μόνο και μόνο για να δοθεί η επόμενη δόση δισεκατομμυρίων». Αλλά σε περίπτωση που ετοιμάζεται Grexit, ο Γερμανός ευρωβουλευτής τάσσεται υπέρ της χρηματικής στήριξης της Ελλάδας: «Ο στόχος τελικά δεν είναι να στείλουμε την χώρα στην άβυσσο».

Διαβάσατε επίσης: Πότε η Ελλάδα ξεμένει πραγματικά από χρήματα