Ελληνική «απογείωση» για τη Ryanair

Ελληνική «απογείωση» για τη Ryanair

Η τεράστια ζήτηση «ανοίγει» την όρεξη των εκπροσώπων της Ryanair για την χώρα μας.

Στην ανακοίνωση ότι το site της στο διαδίκτυο θα είναι διαθέσιμο πλέον και στα ελληνικά προχώρησε η εταιρεία low cost Ryanair. Η εταιρεία συμπληρώνει ένα μήνα από την έναρξη των πτήσεων της από την Αθήνα, καταγράφοντας πολύ σημαντική ζήτηση και ωθώντας και τις άλλες αεροπορικές εταιρίες στο να κάνουν αντίστοιχες προσφορές, όπως η Aegean.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ryanair σκοπεύει να γιορτάσει το χειμερινό πρόγραμμα των Χανίων για το 2014 και την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδα της με τη διάθεση εισιτηρίων σε όλο το ευρωπαϊκό δίκτυό της, με τιμές από 14.99 ευρώ για ταξίδια τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Αυτές οι θέσεις χαμηλού ναύλου είναι διαθέσιμες για κρατήσεις έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 6 Μαΐου.

Η ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας περιλαμβάνει ένα χαρακτηριστικό «Fare Finder» (Εύρεση Ναύλων), όπου οι πελάτες μπορούν να βρουν και να κλείσουν τις χαμηλότερες τιμές, βάση του προορισμού και τη διάρκεια του ταξιδιού τους, αλλά και να προτείνουν αυτά τα αεροπορικά εισιτήρια σε φίλους και την οικογένεια τους στις κοινωνικές σελίδες δικτύωσης, μέσω του «Share the Fare» (Διάδωσε την τιμή Ναύλου).

Σύμφωνα με όσα έγιναν επίσης γνωστά σήμερα κατά την παρουσίαση του χειμερινού προγράμματος της εταιρείας, το οποίο παρουσίασε ο διευθυντής Marketing, David O’ Brien, η εταιρεία προσανατολίζεται στο να προσθέσει και νέα δρομολόγια για νέους προορισμούς, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρείας τις πρώτες τρεις εβδομάδες από τη δραστηριοποίηση της μετέφερε από την Αθήνα 125 χιλιάδες επιβάτες, από τη Θεσσαλονίκη 130 χιλιάδες και 80 χιλιάδες από Χανιά.

Μάλιστα, όπως δήλωσε το στέλεχος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας «η Ryanair ήρθε για να μείνει στην ελληνική αγορά» προσφέροντας όχι μόνο χαμηλούς ναύλους αλλά και επισκέπτες καθώς και νέες θέσεις εργασίας.

«Μόνο η Ryanair, με τα επιπλέον 175 αεροσκάφη σε παραγγελία, μπορεί τώρα να προσφέρει επιπλέον θέσεις, καινούργιους προορισμούς και χαμηλούς ναύλους που απαντούνται από τους Έλληνες καταναλωτές και ταξιδιώτες, αναμένοντας τη στενή συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, που θα ξεκλειδώσει την τεράστια δυναμική για ανάπτυξη, που έχει εγκλωβιστεί από το υψηλό κόστος αερομεταφορών στην Αθήνα και θα βοηθήσει την παιρεταίρω ανάπτυξη του τουρισμού και προσφοράς θέσεων εργασίας» δήλωσε ο κ. David O’ Brien.

Συγκεκριμένα, από τις αρχές Σεπτεμβρίου η Ryanair αναμένεται να προσθέσει ένα ακόμη αεροσκάφος φτάνοντας τα τρία στη βάση της Αθήνας και να αυξήσει τις πτήσεις της από το Ελ. Βενιζέλος. Παράλληλα προσθέτει νέους προορισμούς με απευθείας δρομολόγια προς Βρυξέλλες και Ρώμη, ενώ λόγω της μεγάλης ζήτησης προσθέτει και δεύτερη καθημερινή πτήση ,από Λονδίνο για Αθήνα. Σε ό,τι αφορά τη σύνδεση με το Λονδίνο, θα διαμορφωθεί με τέσσερα δρομολόγια ημερησίως ενώ για τη Θεσσαλονίκη έξι ημερησίως.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη πως θα συνδέει και τον χειμώνα την Κρήτη με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάφο με συνολικά 44 πτήσεις την εβδομάδα από και προς το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων, υπολογίζοντας πως από αυτό το πρόγραμμα θα «πετάξουν» πάνω από 850.000 επιβάτες και θα υποστηριχθούν 850 θέσεις απασχόλησης στο αεροδρόμιο Χανίων.

«Οι τρεις χειμερινοί προορισμοί των Χανίων θα προσφέρουν στους Έλληνες καταναλωτές και επισκέπτες μία επιλογή σε σχέση με τις υψηλές τιμές της Aegean και της Olympic, ώστε να μπορούν να απολαύσουν τις χαμηλότερες τιμές της Ryanair, τη μεγάλη επιλογή προορισμών και την κορυφαία εξυπηρέτηση των πελατών μας. Τώρα μπορούν, επίσης, να κλείσουν τα εισιτήριά τους στην κατά πολύ βελτιωμένη ιστοσελίδα μας και να μεταφέρουν δωρεάν μία επιπλέον μικρή δεύτερη χειραποσκευή, “αθόρυβες πτήσεις”, αριθμημένα καθίσματα στους επιβάτες με βάση το εισιτήριο τους», ενέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος της εταιρείας, Chiara Ravata. «Επίσης μπορούν να χρησιμοποιούν τις προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές τους σε όλα τα στάδια της πτήσης τους, καθιστώντας έτσι τη Ryanair ως την ιδανική επιλογή για οικογένειες και φίλους, με ένα νέο smartphone app (εφαρμογή κινητού) και με νέα προϊόντα για την οικογένεια και τις επιχειρήσεις που έρχονται σύντομα» πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα: 

Η Aegean απαντάει στις προσφορές της Ryanair

To «μυστικό» για φθηνότερες τιμές στα εισιτήρια της Ryanair