Ελληνική Πρωτοβουλία: Στηρίζει τις ελληνικές startups σε μια ακόμη διοργάνωση

Ελληνική Πρωτοβουλία: Στηρίζει τις ελληνικές startups σε μια ακόμη διοργάνωση

21 νεοφυείς επιχειρήσεις θα συμμετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ South by Southwest® Interactive Festival στο Τέξας.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία, για τρίτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με την εταιρεία International Accelerator και την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, θα στηρίξουν ενεργά την ελληνική συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ South by Southwest® Interactive Festival (SXSW®).

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Austin του Τέξας, από τις 11 έως τις 15 Μαρτίου.

Η συμμετοχή απαρτίζεται από Έλληνες επιχειρηματίες που εκπροσωπούν δυναμικές επιχειρήσεις και πολλά υποσχόμενες startups από τη χώρα μας, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις παγκοσμίως, αναφορικά με τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας.

Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, περίπου 60 ελληνικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στο SXSW® με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, ενώ έξι εξ’ αυτών κατάφεραν να προσελκύσουν κεφάλαια ύψους άνω των $20 εκατομμυρίων.

Στο πλαίσιο τη φετινής διοργάνωσης του SXSW®, 21 νεοφυείς επιχειρήσεις από την Ελλάδα θα λάβουν άμεση υποστήριξη από την Ελληνική Πρωτοβουλία, ενώ επιπλέον οκτώ ελληνικές επιχειρήσεις θα υποστηριχθούν από την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα.

Η ελληνική συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση αποτελείται από εξωστρεφείς επιχειρήσεις που δίνουν έμφαση στην υψηλή τεχνολογία και τη καινοτομία.

Η αποτελεσματική σύνδεση μεταξύ νέων επιχειρηματιών και εν δυνάμει επενδυτών που επιτυγχάνεται μέσω του SXSW® επιβεβαιώνει την πεποίθηση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, σύμφωνα με την οποία η προώθηση της επιχειρηματικότητας αποτελεί το κλειδί για την εδραίωση μιας νέας γενιάς δημιουργικών και καινοτόμων επιχειρήσεων που μπορούν να συμβάλλουν στη μελλοντική ανάπτυξη και ευημερία της Ελλάδας.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο φετινό SXSW®, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, είναι οι εξής:

Filisia Interfaces Near App
Pegneon Code bender
Mastiha World Mobiltron
SentiGeek MyeTutor
MiniMe-Labs CityCrop
Accusonus Threding.com
Reportbrain Ergon
Quantimetrica TMA Global
Vidavo Bare Square
Ark Analytics Nobilissimus Apps
Yodiwo

Λίγα λόγια για την Ελληνική Πρωτοβουλία:

Αποστολή της η επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη.

Κινητοποιεί ανθρώπους με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) – ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς.