Ένα ΣΤΕΠ για την Algae-Farms στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ένα ΣΤΕΠ για την Algae-Farms στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Στην τελική ευθεία η επίσημη έναρξη λειτουργίας της αγοράς για τις καινοτόμες startups στο ΧΑ - Κλείνει τη Δευτέρα το βιβλίο προσφορών.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επίσημη έναρξη λειτουργίας της ΕΝΑ ΣΤΕΠ του Χρηματιστηρίου Αθηνών, της αγοράς που δημιουργήθηκε για να στηρίξει νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις όχι μόνο δίνοντάς τους τη δυνατότητα άντληςης κεφαλαίων ύψους έως και 5 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και μέσω ενός κεντρικού βιβλίου προσφορών (ΗΒΙΠ) στο οποίο συμμετέχουν όλα τα Μέλη του ΧΑ.

Η πρώτη εταιρεία που εισαγεται στην εν λόγω αγορά είναι η Algae-Farms με διαδικασία Η.ΒΙ.Π (ηλεκτρονικό βιβλίο προσφορών) που ξεκίνησε από Πέμπτη 24 Ιουλίου και παραμένει ανοιχτό την Παρασκευή 25 και τη Δευτέρα 28 Ιουλίου.

Στόχος της πρωτοποριακής καινοτόμας ελληνικής επιχείρησης η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή ενέργειας από άλγη, είναι η άντληση του ποσού των 1.5 εκ ευρώ με τη διάθεση του 26% του μετοχικού της κεφαλαίου. Η ένταξη της εταιρείας έχει εγκριθεί από τους κανόνες που διέπουν την αγορά ΕΝ.Α. ΣΤΕΠ του Χρηματιστηρίου Αθηνών και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σημειώνεται πως είναι σήμερα  η μοναδική επιχείρηση στον τομέα των ανανεώσιμων και των συμβατικών καυσίμων, που μπορεί να παράγει pellets και briquettes άλγης, καθώς και βιοέλαιο άλγης, το οποίο είναι πρώτη ύλη για βιοντίζελ για χρήση σε βιομηχανικούς, βιοτεχνικούς, οικιακούς καταναλωτές, καθώς επίσης για ναυτιλιακό και αεροπορικό βιοκαύσιμο. Η άλγη είναι εξαιρετικά φιλικό καύσιμο προς το περιβάλλον αν ληφθεί υπόψη ότι για κάθε 1 κιλό άλγης που παράγεται η άλγη μέσω της διαδικασίας φωτοσύνθεσης απορροφά 2 κιλά CO2.

Η νεοφυής επιχείρηση με έδρα την Πρεβεζα έχει δημιουργήσει τις υποδομές για ιδιαίτερα σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην μείωση της ανεργίας τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και γενικότερα ενώ με την άντληση των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ στόχος της είναι πρώτα να αυξήσει την παραγωγή και τις εξαγωγές της και ταυτόχρονα τον αριθμό των εργαζομένων της. Την περίοδο αυτή είναι δε σε εξέλιξη διαδικασία διεθνούς κατοχύρωσης ευρεσιτεχνιών.

Όλα τα στοιχεία της Δημόσιας Προσφοράς και του Πληροφοριακού Σημειώματος είναι διαθέσιμα εδώ.

Τέλος βάσει των όσων αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Χ.Α.:

– Δεν απαιτείται τεστ συμβατότητας, σύμφωνα με σχετική οδηγία / επιστολή που είχε σταλεί το 2009 στις ΑΕΠΕΥ  από την ΕΚ.

– Επιπρόσθετα, την καταλληλότητα του κάθε πελάτη την έχει ήδη η κάθε ΑΕΠΕΥ με βάση το προφίλ των πελατών της.

Διαβάστε ακόμη:

Η «πράσινη» καινοτομία μπαίνει στο Χρηματιστήριο

Στα 6,67 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της πράσινης «άφιξης» του ΧΑ