Επένδυση funds ύψους $1,5 εκατ. για το ελληνικό Pinnatta

Επένδυση funds ύψους $1,5 εκατ. για το ελληνικό Pinnatta
Photo:

Ο Γιώργος Σπανουδάκης μιλά αποκλειστικά στο FortuneGreece.com για τη νέα επένδυση, αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο ελληνικών funds.

«Η ομάδα του Pinnatta, το σχέδιό μας και η υλοποίηση της ιδέας ήταν αυτά που ξεχώρισαν οι χρηματοδότες και μας επέλεξαν για την επένδυσή τους» δήλωσε αποκλειστικά στο Fortunegreece.com ο πρόεδρος και CEO της Pinnatta Γιώργος Σπανουδάκης, λίγο μετά την ανακοίνωση για την ολοκλήρωση του νέου γύρου χρηματοδότησης που απέφερε στην εταιρεία 1,5 εκατ. δολάρια.

Η νέα επένδυση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο ελληνικών funds: της Odyssey Venture Partners, που ηγήθηκε του γύρου, και του PJ Tech Catalyst που είχε επίσης σημαντική συμμετοχή. Πλέον το ύψος της συνολικής χρηματοδότησης στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων και των προηγούμενων επενδύσεων από τις i-FREE (Ρωσία), Cherubic Ventures (Κίνα) και τους Angel Investors Andrew Wright, Tasso Argyros, και Stamos Venios, ανέρχεται στα $2.200.000.

pinata

Tο Pinnatta  είναι η ελληνική startup που λάνσαρε την πρώτη διαδραστική πλατφόρμα μηνυμάτων παγκοσμίως. «Ας μην γελιόμαστε», δηλώνει ο κ. Σπανουδάκης, «η επένδυση είναι μικρή για τα παγκόσμια δεδομένα, όμως για τα ελληνικά δεδομένα είναι αρκετά μεγάλη και σημαντική».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Σπανουδάκη, η άνοδος του τομέα των startups στην Ελλάδα είναι εντυπωσιακή. «Εξαιτίας της κρίσης, οι άνθρωποι έχουν λιγότερους ενδοιασμούς απέναντι στο ρίσκο του να ξεκινήσεις μια δική σου εταιρεία. Όλο και περισσότεροι θέλουν να κρατήσουν την τύχη τους στα χέρια τους. Προτιμούν το άγχος του “αν θα τα καταφέρω” σε σύγκριση με το “αν θα με απολύσουν”».

Διαβάστε επίσης: Πληκτρολογήστε ταχύτερα από το ρεκόρ Γκίνες με το Fleksy

Το ταλέντο, τονίζει, είναι άφθονο στην Ελλάδα, όπως πια και τα χρήματα. «Υπάρχει και οι επενδυτές το γνωρίζουν. Ειδικά όταν πρόκειται για εταιρίες στο χώρο του internet ή του mobile που εκ των πραγμάτων στοχεύουν σε παγκόσμιο επίπεδο (με ό,τι αυτό συνεπάγεται -πολύ έντονος ανταγωνισμός, λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας, μεγαλύτερο ρίσκο, υψηλότερες απαιτήσεις κ.λπ.), τότε τα potentials είναι πολύ μεγαλύτερα και το value bet υψηλότερο. Για αυτόν ακριβώς το λόγω υπάρχουν πλέον και στην Ελλάδα VCs. Μην ξεχνάμε πως πριν 3-4 χρόνια δεν υπήρχε τίποτα. Τώρα υπάρχουν σχεδόν 100 εκατομμύρια διαθέσιμα για επενδύσεις».

Επόμενος στόχος της εταιρείας είναι το milestone των 500.000 downloads μέχρι το τέλος του χρόνου.