Επιχειρηματική επέκταση του John Varvatos στο Λονδίνο

Επιχειρηματική επέκταση του John Varvatos στο Λονδίνο

Ο διεθνούς φήμης Ελληνοαμερικανός σχεδιαστής ανοίγει τα φτερά του στην Ευρώπη.

Ένα νέο κατάστημα, το πρώτο επί ευρωπαϊκού εδάφους, άνοιξε ο Ελληνοαμερικανός σχεδιαστής John Varvatos στην καρδία της Αγγλίας. Όπως αναφέρεται το κατάστημα που θα φιλοξενεί τις δημιουργίες του στην περιοχή του Λονδίνου θα έχει εμβαδόν 930 τετραγωνικά μέτρα και θα βρίσκεται στην οδό  Conduit.

Η εν λόγω επιχειρηματική κίνηση συνιστά ένα “πείραμα” από την πλευρά του κ. Varvatos, καθώς δεν είναι μόνο η “παρθενική” εμφάνισή στη Γηραιά Ήπειρο που καθιστά το κατάστημα μοναδικό, αλλά και το γεγονός ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη επιφάνεια μαγαζιού του rock ‘n’ roll brand, καταλαμβάνοντας τρεις ορόφους.

Το Λονδίνο λόγω της πολυπολιτισμικής του φύσης λειτουργεί ως πόλος έλξης για τους επιχειρηματίες που απευθύνονται σε ένα κοινό ανοιχτό σε νέες προτάσεις. Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ελληνικά καταστήματα, κυρίως delicatessen, να “ξεφυτρώνουν” στην περιοχή το ένα μετά το άλλο, αφού οι κάτοικοι της πόλης εκτιμούν την ποιότητα προϊόντων made in Greece και όχι μόνο.

Σε ότι αφορά την περίπτωση του επιχειρηματία Varvatos, η συλλογή του που εστιάζει στην υψηλή ραπτική, τα πουκάμισα και παντελόνια, θα βρίσκεται πλάι στη μεγάλη γκάμα αθλητικού ρουχισμού που διαθέτει. Εκτός από τη σειρά από παπούτσια και μπότες της φίρμας, το συγκεκριμένο κατάστημα θα φιλοξενήσει και τις δημιουργίες απο τη συνεργασία του σχεδιαστή με τη διάσημη φίρμα παπουτσιών Converse. Επιπρόσθετα, έχει προβλεφθεί η δημιουργία ενός χώρου κατάλληλα σχεδιασμένου για τη διεξάγωγή live εκδηλώσεων, ενώ στο υπόγειο τπυ καταστήματος οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν για τον εαυτό τους ή να δωρίςουν σε φίλους αντικείμενα αναμνηστικά.

Οι  New York Times, Huffighton Post, το περιοδικό Rolling Stone και πολλά άλλα πασίγνωστα μέσα ενημέρωσης έχουν φιλοξενήσει κατά καιρούς άρθρα αφιερωμένα στον καταξιωμένο μόδιστρο από την Κεφαλλονιά. Ωστόσο ο 59χρονος σήμερα Varvatos μεγάλωσε στο Detroit του Michigan και πριν ασχοληθεί με δική του σειρά ρούχων, εργάστηκε δίπλα σε ηχηρά ονόματα από τον χώρο της μόδας όπως ο Polo Ralph Lauren και ο Calvin Klein. Το 1999 ‘ίδρυσε τη δική του εταιρεία, το όνομα της οποίας είναι συνδεδεμένο με υψηλής ραπτικής ρούχα, παπούτσια, ζώνες, γυαλιά οράσεως, ρολόγια και αρώματα.

Τρελαμένος με την ροκ μουσική, έχει χρησιμοποιήσει αστέρες της διεθνούς ροκ μουσικής σκηνής στις διαφημιστικές του καμπάνιες, όπως για παράδειγμα Iggy Pop, Alice Cooper, Velvet Revolver, Chris Cornell, Dave Matthews, The Roots και Green Day.

Σε όλα αυτά τα χρόνια επαγγελματικής πορείας έχει λάβει αρκετές διακρίσεις. Το πρώτο βραβείο Perry Ellis το έλαβε το 2000 από το Συμβούλιο Σχεδιαστών μόδας στην Αμερική για το λανσάρισμα της ανδρικής του συλλογής , ενώ το 2007 του απονεμήθηκε αυτό του “Σχεδιαστή της Χρονιάς” από το περιοδικό GQ. Σημειώνεται πως στην Ελλάδα ο σχεδιαστής έχει αποκλειστική συνεργασία με τα καταστήματα Carouzos.

Διαβάστε ακόμη: 

Χτίζοντας μία «αυτοκρατορία» με 200 δολάρια

Ο φιόγκος που εκτόξευσε τη Madame Shou Shou!