Επίθεση Γκάμπριελ σε Σόιμπλε: Ήθελε την Ελλάδα εκτός ευρώ

Επίθεση Γκάμπριελ σε Σόιμπλε: Ήθελε την Ελλάδα εκτός ευρώ
epa05348563 Sigmar Gabriel, German Economy Minister and leader of Germany's Social Democratic Party (SPD), delivers remarks on the decision of German President Joachim Gauck not to stand for a second term, in Berlin, Germany, 06 June 2016. He was not going to stand for a second term in office as German President, Gauck had announced in a statement earlier the same day. EPA/ KAY NIETFELD

Αποκαλύψεις από τον Γερμανό σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εξωτερικών.

Ο Σόιμπλε και άλλοι ήθελαν η Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern o Γερμανός σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πείσουμε το εθνικο-συντηρητικό κομμάτι του CDU να μην παίζει με τη φωτιά. Ο Σόιμπλε και άλλοι ήθελαν η Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Εμείς υποστηρίξαμε, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, οι αγορές θα στοιχηματίσουν κατά της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας. Και τότε θα διαλυόταν η ΕΕ» αναφέρει.

O κ. Γκάμπριελ επιμένει στην αλλαγή του μεγάλου συνασπισμού μετεκλογικά στη Γερμανία και φέρνει το παράδειγμα της ευρωπαϊκής πολιτικής στο θέμα της Ελλάδας. «Το μέλλον της Γερμανίας είναι η Ευρώπη. Με όλες τις απαραίτητες αλλαγές. Και το εθνικό-συντηρητικό κομμάτι του CDU δεν θέλει αυτές τις αλλαγές. (…) Για αυτό πρέπει να τερματιστεί ο μεγάλος συνασπισμός» προσθέτει.