Επίθεση «Ρουβίκωνα» με μπογιές στην αμερικανική πρεσβεία

Επίθεση «Ρουβίκωνα» με μπογιές στην αμερικανική πρεσβεία

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα από άτομα, τα οποία επέβαιναν σε μηχανάκια και έριξαν μπαλόνια με μπογιές.

Επίθεση με μπογιές στο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ έκανε στις 03.30 τα ξημερώματα ομάδα της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Ομάδα ατόμων που επέβαιναν σε δίκυκλα πέταξε στην είσοδο του χώρου στάθμευσης της πρεσβείας, στη συμβολή των οδών Δωριλέου και Μακεδόνων, μπαλόνια και μπουκάλια με μπογιά με αποτέλεσμα να προκαλέσουν απλά φθορές στον τοίχο, πριν απομακρυνθεί.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση της αστυνομίας και οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε οκτώ προσαγωγές στην περιοχή. Σημειώνεται πως οι δράστες μετά την ενεργεια απομακρύνθηκαν προς τον Περιφερειακό Λυκαβηττού, αλλά καταδιώχθηκαν αμέσως από δυνάμεις της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης, καθώς το κέντρο επιχειρήσεων ειδοποιήθηκε απο τους αστυνομικούς σκοπούς που βρίσκονταν σε άλλα σημεία περιμετρικά της πρεσβείας.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια, όπου εξετάζονται. Περίπου μισή ώρα αργότερα, στις 04.05, αναρτήθηκε κείμενο που υπογράφει ο «Ρουβίκωνας», με το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη για την ενέργεια.

Το κείμενο ξεκινάει με την αναφορά ότι η επίθεση έγινε την Κυριακή 6η Ιανουαρίου και ώρα 03.30 -δηλαδή 24 ώρες νωρίτερα- γεγονός που σύμφωνα με αστυνομικούς δείχνει ότι η ενέργεια είχε προγραμματιστεί και για κάποιον λόγο έγινε σήμερα.

Αναφέρεται ιστορικά ακόμη στον «αμερικανικό ιμπεριαλισμό» και ιδιαίτερα στον ρόλο των ΗΠΑ μέσω Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην κατάσταση στη Συρία, ενώ συνδέει τις ΗΠΑ με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Σήμερα το πρωί η ΕΛΑΣ θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραλαβή -από την ασφάλεια της πρεσβείας- του υλικού από τις κάμερες προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ