Έρχεται η Disneyland του φαγητού

Έρχεται η Disneyland του φαγητού

Ένα θεματικό πάρκο με 125 ιταλικά εστιατόρια και καταστήματα είναι ήδη στα σκαριά. 

Όταν είχε κυκλοφορήσει η ταινία Ο Τσάρλι Και Το Εργοστάσιο Σοκολάτας, σίγουρα όλοι ευχηθήκαμε να δημιουργηθεί ένα χωριό, που στα νερά της λίμνης θα κυλάει σοκολάτα και τα σύννεφα θα είναι από μαλλί της γριάς. Και μπορεί το σοκολατο-όνειρο να μη πραγματοποιήθηκε, αλλά η απάντηση ήρθε από τους μακαρονάδες.

Η Μπολόνια της Ιταλίας είναι γνωστή για τους πύργους της και τις στοές της (portici), αλλά και για το φαγητό, έχοντας αποσπάσει τον χαρακτηρισμό «La grassa» (the fat one), δηλαδή «Η παχουλή». Με τα λαζάνια, τα τορτελίνια και φυσικά τη σάλτσα μπολονέζ να έχουν τη τιμητική τους, ένα είναι σίγουρο – στη Μπολόνια ξέρουν από καλό φαγητό.Όταν, λοιπόν, οι υπεύθυνοι της εταιρείας Eataly αποφάσισαν να ανοίξουν ένα θεματικό πάρκο, δεν δυσκολεύτηκαν να επιλέξουν την τοποθεσία.

Διαβάστε ακόμα: Οι Έλληνες δεν ακολουθούν «συνταγή» λιτότητας στο φαγητό

Με στόχο την αύξηση του τουρισμού, επενδύθηκαν 55 εκατ. δολάρια για τη δημιουργία του πάρκου «FICO Eataly World» το οποίο εκτείνεται σε 25 στρέμματα και θα ανοίξουν περίπου 125 εστιατόρια, παντοπωλεία και χώρους για μαθήματα μαγειρικής. Στο κέντρο του πάρκου, μάλιστα, θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο ενυδρείο με ψάρια της Μεσογείου.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Oscar Farinetti, η οποία έχει 26 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη φήμη των μαγαζιών για να τραβήξει το ενδιαφέρον των 6 εκατομ. τουριστών το χρόνο, παρέχοντας τους μια μοναδική ιταλική γαστρονομική εμπειρία.

Διαβάστε ακόμα: Ένα στα πέντε παιδιά στη Νέα Υόρκη δεν έχει αρκετό φαγητό

Στόχος είναι το πάρκο να γίνει μια Disneyland του φαγητού, αποφέροντας περισσότερα από 118 εκατομ. δολάρια μέσα στη πρώτη 5ετία και ανοίγοντας περισσότερες από 5.000 θέσεις τις οποίες θα καλύψουν 1.340 εργαζόμενοι.

Ο Δήμος της Μπολόνια έχει παραχωρήσει ένα κομμάτι γης αλλά και εγκαταλελειμμένες δημόσιες αποθήκες για να μετατραπούν σε χώρους φαγητού και εστίασης. Το πάρκο αναμένεται να ανοίξει το 2015 ώστε να συμπέσει χρονικά με τη Παγκόσμια Έκθεση.

Διαβάστε ακόμα: Χρυσοί Σκούφοι 2014: Ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας;