Αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς διαχείρισης υπέβαλε η flybmi

Αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς διαχείρισης υπέβαλε η flybmi

Η flybmi, που διαθέτει 17 αεροσκάφη και εκτελεί δρομολόγια προς 25 πόλεις, ανακοίνωσε πως ακυρώνει όλες τις πτήσεις της.

Αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς διαχείρισης υπέβαλε ο περιφερειακός βρετανικός αερομεταφοράς flybmi, επικαλούμενη μεταξύ άλλων τις «ανυπέρβλητες» προκλήσεις που έχει προκαλέσει το Brexit, όπως μεταδίδει ο Σκάϊ.

Η flybmi, που διαθέτει 17 αεροσκάφη και εκτελεί δρομολόγια προς 25 πόλεις, ανακοίνωσε πως ακυρώνει όλες τις πτήσεις της. Προέτρεψε τους πελάτες που είχαν αγοράσει εισιτήρια να απευθυνθούν στους ταξιδιωτικούς πράκτορές τους ή στους ασφαλιστές τους και να αναζητήσουν μόνοι τους εναλλακτικές λύσεις.

Άγνωστο παραμένει τι θα απογίνουν οι 376 υπάλληλοι της εταιρείας που απασχολούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Γερμανία, στην Σουηδία και στο Βέλγιο.

Πρόκειται για τον δεύτερο βρετανικό αερομεταφορέα που καταρρέει σε διάστημα πέντε μηνών, μετά την Cello Aviation.

Μολονότι η flybmi συγκαταλέγεται στις μικρές αεροπορικές εταιρείες, μετέφερε 522.000 επιβάτες σε 29.000 πτήσεις πέρυσι.

Η Βρετανία είναι προγραμματισμένο να εξέλθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, δηλαδή σε περίπου πέντε έξι εβδομάδες, όμως ακόμα υπάρξει κίνδυνος άτακτης εξόδου δίχως συμφωνία για τους όρους που θα διέπουν την επόμενη ημέρα.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα έχει επαφές στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση. Αιχμή του προβλήματος είναι η συμφωνία για την μεταβατική κατάσταση στην Ιρλανδία, η οποία προκάλεσε την απόρριψη της αρχικής συμφωνίας που είχε συνάψει η κ. Μέι με την ΕΕ.