Φιλιππίδης: «Διώκομαι λόγω της φιλίας μου με τον Κώστα Καραμανλή»

Φιλιππίδης: «Διώκομαι λόγω της φιλίας μου με τον Κώστα Καραμανλή»

Τι δήλωσε ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου ο πρώην διοικητής του ΤΤ.

Πολιτικά διωκόμενος δήλωσε ο Άγγελος Φιλιππίδης ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου. Ο πρώην διοικητής του ΤΤ δήλωσε ότι ο λόγος είναι ότι υπήρξε στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Η δικηγόρος του κ. Φιλιππίδη, όπως προκύπτει από την απόφαση του δικαστηρίου, που τον άφησε ελεύθερο άνευ όρων και εστάλη σήμερα στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, φέρεται να υποστήριξε, ότι η δίωξη σε βάρος του στοχεύει στο να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Στο κείμενο του τριμελούς δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, αναφέρεται ότι η απόφαση για να αφήσει ελεύθερο τον κ. Φιλιππίδη άνευ περιορισμών, πάρθηκε διότι του εντάλματος δεν είχε προηγηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του, κάτι που διαψεύδουν κατηγορηματικά οι ελληνικές αρχές. Μάλιστα, όπως σημειώνει o ΣΚΑΪ, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα που έστειλαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές στην Τουρκία.

Αργά χθες βράδυ και μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου, η εισαγγελία εφετών της Αθήνας απέστειλε επείγον σήμα στις τουρκικές δικαστικές αρχές, για εκ νέου κράτηση του Άγγελου Φιλιππίδη, με βάση το δεύτερο ένταλμα που εκκρεμεί σε βάρος του.

Διαβάστε σχετικά: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Άγγελος Φιλιππίδης