Γιατί ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν είναι απλά ένας σταρ του NBA

Γιατί ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν είναι απλά ένας σταρ του NBA
Photo:

Και είναι στη λίστα με τους Μεγαλύτερους Ηγέτες του κόσμου.

Όταν ο Λεμπρόν Τζέιμς επέστρεψε στο Κλήβελαντ το 2014 ύστερα από τέσσερα χρόνια στους Miami Heat, δεν υποσχέθηκε πρωτάθλημα NBA ή κάποια άμεση επιτυχία.

«Ο ρόλος μου υπερβαίνει το μπάσκετ. Έχω μια ευθύνη να ηγηθώ, και παίρνω πολύ στα σοβαρά αυτό τον ρόλο» δήλωσε στο Sports Illustrated.

Ο Τζέιμς υλοποιεί αυτή τη φιλοδοξία μέσω του Οικογενειακού Ιδρύματος LeBron James, το οποίο προσφέρει καθοδήγηση και υποτροφίες σε 1.100 φτωχά παιδιά στη γενέτειρά του – το Άκρον.

Παράλληλα, έχει χρησιμοποιήσει τη θέση του ως σταρ του μπάσκετ για να εκφραστεί δημοσίως για ζητήματα όπως το εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ περί μετανάστευσης και τη σχέση μεταξύ αστυνομίας και μαύρων κοινοτήτων.

Και μπορεί να μην υποσχέθηκε να βάλει ένα τέρμα στην 50ετή ξηρασία των Cleveland Cavaliers από πλευράς πρωταθλημάτων, αλλά τα κατάφερε.

Οι Cavaliers, με ηγέτη τον Τζέιμς, πήγαν κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ανέτρεψαν το εις βάρος τους 3-1 αποτέλεσμα αγώνων, και έκλεψαν το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του φαβορί, των Golden State Warriors.

Δείτε τη λίστα με τους Μεγαλύτερους Ηγέτες του Κόσμου