Γίνε μέτοχος σε αεροπορική εταιρεία

Γίνε μέτοχος σε αεροπορική εταιρεία

Πτήσεις all business από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη και χρηματοδότηση με τη μέθοδο του crowdfunding.

Η μέθοδος του crowdfunding -το να δέχεσαι, δηλαδή, μικροποσά από χιλιάδες επενδυτές που αποκτούν, ή όχι, δικαίωμα στην εταιρεία σου- έχει χρησιμοποιηθεί χιλιάδες φορές για project όπως η δημιουργία ενός gadget ή ενός app μέχρι το γύρισμα μιας ταινίας ή την ηχογράφηση ενός δίσκου.

Αλλά για αεροπορική εταιρεία;

Η Odyssey Airlines φιλοδοξεί να δρομολογήσει 10 ολοκαίνουρια αεροσκάφη τύπου Bombardier CSeries με διαμόρφωση all business class 40 θέσεων, που θα πετούν από το αεροδρόμιο City του Λονδίνου στο JFK της Νέας Υόρκης χωρίς στάση και χωρίς το χάσιμο χρόνου και την ταλαιπωρία που δοκιμάζει κανείς όταν πετά με τις κλασικές αερογραμμές από το Heathrow.

Οι ιδιοκτήτες έχουν υπολογίσει πως για το ξεκίνημα της εταιρείας χρειάζονται περίπου 60 εκατ. αγγλικές λίρες, κυρίως από δανεισμό και στρατηγικούς επενδυτές, όμως τα 5 εκατ. σχεδιάζουν να τα αντλήσουν από crowdfunding, δημιουργώντας έτσι σχέσεις με πολλούς επενδυτές που θα είναι και μέτοχοι και υποψήφιοι πελάτες, αλλά και υποστηρικτές της προσπάθειας.

Μία από τις καμπάνιες είναι εκείνη στο CrowdCube με στόχο 1 εκατ. λίρες. Η προσπάθεια έχει ήδη προσελκύσει 300.000 λίρες, το 1/3 από το 1.000.000 στερλίνες που είναι ο αρχικός στόχος.

Η σελίδα της καμπάνιας
http://www.crowdcube.com/forum-topics/odyssey-15419

Διαβάστε ακόμη: 

H χρηματοδότηση από τη λαϊκή βάση ελκύει τους επενδυτές

Αυτή είναι η νέα ελληνική ιστοσελίδα της Ryanair

Οι καλύτερες αεροπορικές economy class