Γνωστός Οικονομολόγος: Η αξία του Bitcoin θα φτάσει σύντομα το μηδέν…

Γνωστός Οικονομολόγος: Η αξία του Bitcoin θα φτάσει σύντομα το μηδέν…

Κάτω από τα επίπεδα των 8.000 δολαρίων το κρυπτονόμισμα.

Η ελεύθερη πτώση του bitcoin χθες δικαίωσε όσους ήταν επιφυλακτικοί απέναντι στην αιφνίδια άνοδο των κρυπτονομισμάτων τον τελευταίο χρόνο. Αρκετοί, μάλιστα, μιλούσαν απερίφραστα για «φούσκα». Διάφορες αρνητικές ειδήσεις φρέναραν την ιλιγγιώδη άνοδο του bitcoin. Χθες, το bitcoin διολίσθησε κατά 12% και διαμορφώθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα από 8.000 δολάρια.

Ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί δήλωσε στο Bloomberg ότι σύντομα η αξία του θα αγγίξει το πραγματικό γι’ αυτήν επίπεδο, δηλαδή το μηδέν, μιλώντας για τη μεγαλύτερη «φούσκα» στην ιστορία.
Δεν είναι μόνο το bitcoin, επισήμανε ο κ. Ρουμπινί. Υπάρχουν πάνω από 1.300 κρυπτονομίσματα ή αρχικές προσφορές νομισμάτων και «τα περισσότερα είναι ακόμα χειρότερα», υπογράμμισε.

Το blockchain «βρίσκεται τριγύρω για 10 χρόνια και η μόνη εφαρμογή είναι τα κρυπτονομίσματα, το οποίο είναι απάτη», πρόσθεσε ο οικονομολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Επιπλέον, ο κ. Ρουμπινί, γνωστός και ως «Dr. Doom», χαρακτήρισε το bitcoin μια «περιβαλλοντική καταστροφή», επικαλούμενος την εκτίναξη του ενεργειακού του κόστους.

Από το ιστορικό υψηλό των σχεδόν 20.000 δολαρίων που καταγράφηκε στα μέσα Δεκεμβρίου, το bitcoin έχει χάσει το 60% της αξίας του. Αυτήν την εβδομάδα υποχώρησε κατά 30%.

Πτωτική πορεία ακολουθούν, παράλληλα, και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα. Η συνολική αξία τους έχει υποχωρήσει στα 385 δισ. δολάρια, αντανακλώντας πτώση κατά το ήμισυ από τα υψηλά του Ιανουαρίου.

Το ethereum και το ripple παρουσίασαν χθες απώλειες 23% και 31%, αντίστοιχα, σύμφωνα με την Coinmarketcap.com.