Google Glass: Ένας καλά «κρυμμένος θησαυρός»

Google Glass: Ένας καλά «κρυμμένος θησαυρός»

Τα «έξυπνα» γυαλιά της Google μπορεί να φαίνονται εξωπραγματικά τώρα, αλλά μπορεί σύντομα να εξοικονομούν δισεκατομμύρια για τις επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχει κανένας λάτρης των gadgets που να μην περιμένει εναγωνίως την επίσημη κυκλοφορία του Google Glass στην αγορά. Τι συμβαίνει όμως με τις επιχειρήσεις;

Η ερευνητική εταιρεία Gartner προβλέπει ότι τα γυαλιά της Google και άλλα αντίστοιχα «έξυπνα» γυαλιά θα αυξήσουν την αποδοτικότητα των υπαλλήλων, οδηγώντας σε εξοικονόμηση άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων κάθε χρόνο για τις επιχειρήσεις, από το 2017 και μετά.

Τα «έξυπνα» γυαλιά θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα σε εργαζόμενους που χρειάζονται και τα δύο χέρια για την εργασία τους, όπως χειρουργοί ή μηχανικοί αυτοκινήτων, ανέφερε ο επικεφαλής διευθυντής αναλύσεων της Gartner Τουόνγκ Νγκούιεν. Οι τεχνικοί, οι μηχανικοί και οι υπάλληλοι στο χώρο της υγείας και των κατασκευών θα βοηθηθούν πολύ από το google glass, αφού θα μπορούν χάρη σε αυτό να επιταχύνουν τον χρόνο που απαιτείται για να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους.

«Σε πολλά επαγγέλματα δεν μπορείς να στρέψεις αλλού το βλέμμα σου για να διαβάσεις πληροφορίες, οπότε είναι χρήσιμο αν οι πληροφορίες αυτές είναι μπροστά στα μάτια σου,» είπε ο Νγκούιεν.

1/3
Photo:

Δείτε ακόμη: 10 gadgets που θα τα θέλετε τώρα!

Οι εργαζόμενοι σε απομακρυσμένα μέρη -όπως στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου- θα ωφεληθούν περισσότερο. Εκτιμάται πως και οι ειδικοί θα μπορούν να παρέχουν συμβουλές και οδηγίες στους συναδέλφους τους εξ’ αποστάσεως, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Πολλοί εργαζόμενοι σε τέτοια επαγγέλματα ήδη χρησιμοποιούν κάμερες κεφαλής, άρα η μετάβαση στα έξυπνα γυαλιά δεν απέχει πολύ, εξήγησε η αναλύτρια της Gartner  Άντζελα Μάκινταϊρ.

Οι υπάλληλοι γραφείου επίσης θα ωφεληθούν. Για παράδειγμα, οι ασφαλιστές θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τα γυαλιά για να μαγνητοσκοπήσουν μια κατεστραμμένη κατοικία και να εκτιμήσουν παράλληλα το κόστος επισκευής.

Όμως, τα «έξυπνα» γυαλιά δεν είναι ακόμα έτοιμα για βαριά επαγγελματική χρήση, είπε ο Κένι Στόλτζ, επιχειρηματίας που ζει στο Λονδίνο και εργάζεται στο σχεδιασμό μιας εφαρμογής για τα γυαλιά της Google. «Δεν είναι ακόμα ανθεκτικά ή ασφαλή. Τα σχεδιάζουν για καταναλωτική χρήση, άρα είναι κομψά και μοδάτα», εξήγησε.

Σημαντική λεπτομέρεια: οι επιχειρήσεις θα πρέπει πρώτα να επιλύσουν τα ζήτημα της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων των υπαλλήλων πριν αρχίσουν να χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία.

Δείτε το βίντεο της Google για τo Google Glass:

Δείτε ακόμη: Μercedes με Google Glass και… έφτασες!