«Grace of Monaco»: Το πριγκιπάτο αποκηρύσσει την ταινία

«Grace of Monaco»: Το πριγκιπάτο αποκηρύσσει την ταινία

Λίγο πριν την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ των Καννών η βασιλική οικογένεια του Μονακό αποκαλεί την ταινία «φάρσα».

Λίγα 24ωρα πριν η ταινία Grace of Monaco ανοίξει το φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών, η βασιλική οικογένεια του πριγκιπάτου εξαπέλυσε πυρά κατά της ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστεί η Νικόλ Κίντμαν στον ρόλο της Γκρέις Κέλι.

Σε μία ασυνήθιστη ενέργεια, το παλάτι αποκήρυξε επισήμως την ταινία για δεύτερη φορά, αποκαλώντας την ως «φάρσα».
«Με την ευκαιρία της επερχόμενης παρουσίασης της ταινίας Grace of Monaco στο άνοιγμα του Φεστιβάλ Κανών στις 14 Μαΐου του 2014, και της διανομής της στις κινηματογραφικές αίθουσες, το παλάτι του πρίγκιπα θα επιθυμούσε να επαναλάβει ότι δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ως βιογραφική», ανέφερε ανακοίνωση του παλατιού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι το trailer εμφανίζεται σαν να είναι μία φάρσα και επιβεβαιώνει την εξολοκλήρου φανταστική φύση αυτής της ταινίας. Ενισχύει τη βεβαιότητα, η οποία μένει μετά την ανάγνωση του σεναρίου, ότι αυτή η παραγωγή, μία σελίδα στην ιστορία του πριγκιπάτου, βασίζεται σε λανθασμένες και αμφίβολες ιστορικές αναφορές. Ο σκηνοθέτης και οι παραγωγοί αρνήθηκαν να λάβουν υπόψη τις πολλές επισημάνσεις που έγιναν από το παλάτι, γιατί έθεταν υπό αμφισβήτηση όλο το σενάριο και τους χαρακτήρες της ταινίας.

Διαβάστε περισσότερα στο neolaia.gr