H Αirbnb πηγαίνει Κίνα και αλλάζει όνομα

H Αirbnb πηγαίνει Κίνα και αλλάζει όνομα

Νέο όνομα, νέες προσλήψεις και πολλές επενδύσεις σχεδιάζει η πλατφόρμα διαμοιρασμού κατοικιών προκειμένου να κερδίσει την κινεζική αγορά.

Η Airbnb φαίνεται ότι δεν θα κρατήσει το όνομά της για πολύ. Τουλάχιστον στην Κίνα. H επιτυχημένη πλατφόρμα διαμοιρασμού κατοικιών αποφάσισε όχι μόνο να διπλασιάσει τις επενδύσεις της στη χώρα, να τριπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της εκεί, προκειμένου να εξυπηρετεί μεγαλύτερο αριθμό ταξιδιωτών, αλλά ακόμα και να αλλάξει το όνομά της.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θα μετονομαστεί σε «Aibiying» το οποίο μεταφράζεται ως «χαιρετάμε ο ένας τον άλλον με αγάπη». Επιπλέον, σχεδιάζει να προσφέρει στους πελάτες της στη Σαγκάη την νεοσύστατη υπηρεσία ξεναγήσεων με την οποία ο επισκέπτης θα απολαμβάνει μια σειρά δραστηριοτήτων της περιοχής, όπως συναυλίες και κρατήσεις σε εστιατόρια.

Εκτός από τα παραπάνω, η εταιρεία εγκαινίασε την Τετάρτη τις «Εμπειρίες», μια υπηρεσία που θα δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν την κινεζική πόλη με την βοήθεια των ντόπιων. Μέσα στις δραστηριότητες εντάσσεται και το να επισκεφτούν μια παραδοσιακή φολκ όπερα καθώς και να δουν και να μάθουν για τα ειδώλια της περιοχής.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Airbnb, της οποίας η αποτίμηση φτάνει τα 30 δισ. δολάρια, αποφάσισε να επιταχύνει την δυναμική είσοδό της στην κινεζική αγορά ειδικά αφότου παρουσίασε για πρώτη φορά κέρδη. Σημειώνεται ότι από την έναρξή της το 2008 έως σήμερα, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από τρία δισ. δολάρια χρηματοδότηση για να υλοποιήσει τους στόχους της και να μετατραπεί σε μια ταξιδιωτική εταιρεία με πλήρεις υπηρεσίες αλλά και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε όλο τον κόσμο.

Όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις στη Silicon Valley έτσι και η Airbnb θεωρεί την Κίνα μία μεγάλη ευκαιρία και προκειμένου να δώσει μία περαιτέρω ώθηση της παρουσίας της στη χώρα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το τοπικό εργατικό δυναμικό της, από 60 υπαλλήλους σε περισσότερους από 180, καθώς και τις επενδύσεις της στην κινεζική αγορά.

Διαβάστε ακόμη:

Η Airbnb θέλει να φέρει την επανάσταση και στα αεροπορικά ταξίδια