H ελληνική ύφεση θέλει το «μήλο» της

H ελληνική ύφεση θέλει το «μήλο» της
Photo:

Με αιχμή του δόρατος το ipad, τα προϊόντα της Apple κατακτούν και την ελληνική αγορά.

 

Είναι παγκοσμίως τα ακριβότερα (μαζικά) καταναλωτικά προϊόντα τεχνολογίας. Θα περίμενε κανείς στην Ελλάδα να περνούν δύσκολες ημέρες, και όμως, τα προϊόντα της Apple είναι αυτά που σώζουν την παρτίδα για τον όμιλο Quest και το 2013.

Η εταιρεία iSquare δημιουργήθηκε το 2009 – τον πρώτο ουσιαστικά χρόνο της ύφεσης της Ελληνικής οικονομίας – από τον όμιλο Quest με αντικείμενο την επίσημη διανομή των προϊόντων Apple για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Για τον Πρόεδρο του ομίλου, Θεόδωρο Φέσσα, την ώρα που αγορά πληροφορικής, και όχι μόνο, κατέρρεε, ήταν ένα στοίχημα που οι αριθμοί δείχνουν ότι κερδήθηκε. Και όχι απλώς κερδήθηκε, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις έδωσε οικονομικές ανάσες στον όμιλο, όταν οι υπόλοιπες εταιρείες συμπορεύονταν με την πορεία της συρρικνούμενης ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε: Η ολική επαναφορά της Apple

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πωλήσεις ανάμεσα στο 2009 και το 2012 υπερδιπλασιάστηκαν. Από τα 11 εκατ. ευρώ στην δεκαεξάμηνη χρήση που έληξε τον Δεκέμβρη του 2009 φθάσαμε στον περσινό Δεκέμβρη οι πωλήσεις σε ετήσιο πλέον επίπεδο να ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ.

Η τρέχουσα χρονιά όλα δείχνουν ότι θα είναι ακόμη καλύτερη, καθώς οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 19% φθάνοντας τα 12,3 εκατ. ευρώ, ενώ και τα καθαρά κέρδη έφθασαν 232 χιλ. ευρώ από 165 χιλ. ευρώ που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Αιχμή του δόρατος πλέον είναι τα ipad, που ήδη από το 2012, έχουν πάρει κεφάλι ως κατηγορία στις πωλήσεις προϊόντων Apple και στην Ελλάδα.

Διαβάστε: H Apple έσωσε την παρτίδα

Σύμφωνα με την εταιρεία η οποία έχει θέσει ως στόχο φέτος την δημιουργία δύο ακόμη εξειδικευμένων σημείων πώλησης προϊόντων Apple «το 2013 θα είναι ιδιαίτερα ισχυρό στην προϊοντική κατηγορία των iPad, όπου με την εισαγωγή και διάθεση του ipad mini θα ενδυναμώσουμε περαιτέρω την θέση μας στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά και θα ενισχύσουμε τις πωλήσεις και την κερδοφορία. Γενικότερα οι προοπτικές της εταιρείας για το 2013 κρίνονται θετικές ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε τη σημερινή δεινή θέση της αγοράς».