Η Apple έχει πρόβλημα με το iPhone 8

Η Apple έχει πρόβλημα με το iPhone 8

H εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει τρία νέα iPhone για φέτος.

του Ντον Ράιζινγκερ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει τρία νέα iPhone αργότερα φέτος – αλλά ένα από αυτά μάλλον αντιμετωπίζει προβλήματα.

Τις τελευταίες μέρες, πληθαίνουν οι αναφορές για πιθανή καθυστέρηση στο λανσάρισμα του iPhone 8 – πρόκειται για το όνομα με το οποίο έχει άτυπα «βαφτιστεί» το νέο μεγάλο smartphone της Apple.

Συγκεκριμένα, φημολογείται ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα της, αλλά και τεχνικά θέματα με κρίσιμες λειτουργίες όπως, π.χ., ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος που είναι ενσωματωμένος στην οθόνη της συσκευής.

Σε κάθε περίπτωση, η Apple φέρεται να πιέζει τους προμηθευτές και τους εργαζομένους της ώστε να έχουν έτοιμο το μοντέλο έγκαιρα, για τα αποκαλυπτήρια του Σεπτεμβρίου. (Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία της εκδήλωσης).

Ο Άντι Χάργκριβς, αναλυτής της KeyBank Capital Markets, έγραψε σε σημείωμα προς τους επενδυτές ότι ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος δεν δουλεύει καλά, και ότι οι προμηθευτές της Apple προσπαθούν με κάθε τρόπο να διορθώσουν το πρόβλημα.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τόσο η Apple όσο και οι προμηθευτές της έχουν ελάχιστες εβδομάδες μπροστά τους για να επιλύσουν τα τεχνικά ζητήματα, αλλιώς η εταιρεία ίσως θα κληθεί να καθυστερήσει την παρουσίαση της συσκευής.

Μια άλλη λύση ίσως είναι το να μη χρησιμοποιηθεί καθόλου, εν τέλει, ο εν λόγω αισθητήρας και η εταιρεία να επιλέξει εναλλακτικά τη χρήση λειτουργίας σκαναρίσματος προσώπου για την πρόσβαση στο λογισμικό της συσκευής και την έγκριση αγορών.

Δύο άλλοι αναλυτές, οι Γουάμσι Μόχαν και Στέφανο Πασκάλε της Merrill Lynch, ανέφεραν ότι το iPhone 8 ίσως καθυστερήσει τρεις ή τέσσερις εβδομάδες.

Οι αναλυτές, οι οποίοι επισκέφθηκαν εταιρείες που ανήκουν στην εφοδιαστική αλυσίδα της Apple, σημείωσαν ότι ο τεχνολογικός γίγαντας προσπαθεί να επιλύσει τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τον αισθητήρα, προτού να είναι πολύ αργά.

Σε μια άλλη είδηση που αφορά την Apple, η εικονική προσωπική βοηθός της, η γνωστή Siri, έχασε 7,3 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες την περίοδο Μάιος 2016 – Μάιος 2017, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Verto Analytics. Αυτό σημαίνει ότι η Siri έχασε περίπου το 15% της συνολικής βάσης των χρηστών της στις ΗΠΑ, μέσα σε έναν μόλις χρόνο. Βέβαια, με 41,4 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες μηνιαίως, παραμένει η πιο δημοφιλής εικονική προσωπική βοηθός.