Η εφαρμογή που θα βάλει σε τάξη τη λίστα επαφών σας

Η εφαρμογή που θα βάλει σε τάξη τη λίστα επαφών σας

Ο Τάσος Παπαντωνίου συστήνει στο κοινό το ConnectiD.

Είναι γεγονός πως στην κοινωνία της πληροφορίας τα πάντα είναι διαθέσιμα σε μια ηλεκτρονική συσκευή με το πάτημα ενός κουμπιού. Τι γίνεται όμως όταν κάποιος επιχειρεί να διαχειριστεί το χάος των κοινωνικών και των επαγγελματικών επαφών του; Εκεί η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Τη λύση έρχεται να δώσει το ConnectiD, η πιο απλή και έξυπνη εφαρμογή για την οργάνωση της λίστας επαφών του εκάστοτε χρήστη, η οποία είναι προσβάσιμη για κάθε συσκευή.

Τη φαϊνή ιδέα για την δημιουργία του ConnectiD είχε ο Τάσος Παπαντωνίου, ο οποίος στην προσπάθειά του να διατηρήσει και να συγχρονίσει τις επαφές στο κινητό του μέσα από διάφορες εφαρμογές που είχαν ως σκοπό την οργάνωσή τους, διαπίστωσε το κενό που υπήρχε στο να μοιραστεί κάποιος ένα ολοκληρωμένο σετ επικοινωνίας εύκολα και γρήγορα.

Ως Yacht Broker στο Λονδίνο γνώριζε καθημερινά εν δυνάμει πελάτες και του ήταν αδύνατο να συγκεντρώσει τις νέες επαφές που προέκυπταν σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αντί λοιπόν να συνεχίσει να δοκιμάζει διάφορες εφαρμογές, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το επιχειρηματικό του πνεύμα βάζοντας σε τάξη τις επαφές του μια για πάντα. «Θέλουμε να γίνουμε η λίστα επικοινωνίας που εμπιστεύεται πιο πολύ ο κόσμος, βασισμένη σε cloud με επίκεντρο τον καταναλωτή χωρίς να στέλνουμε spam . Επίσης θέλουμε να κερδίσουμε το σεβασμό των χρηστών εμπεριέχοντας το “ user control” στη κορυφή της στρατηγικής μας» αναφέρει στο fortunegreece.com, ο Ιδρυτής του ConnectiD, Τάσος Παπαντωνίου.

Συνεπιβάτης σε αυτό το ταξίδι επιχειρηματικότητας και συν-ιδρύτρια του ConnectiD είναι η Allison Wightman, η οποία χάρη στην πολυετή εμπειρία στη διαχείριση ψηφιακών στη Virgin Atlantic και άλλες εταιρίες blue chip, είναι ο άνθρωπος που οργανώνει την ομάδα.

Το ConnectiD έχει ως όραμα να οργανώσει παγκοσμίως όλες τις πληροφορίες των επαφών και να δώσει πίσω τον έλεγχο στον χρήστη. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η πρόσβαση, η κοινοποίηση και ο συγχρονισμός στις πληροφορίες των επαφών θα αποτελούν παιχνιδάκι.

«Φαντάσου να έχεις μια λίστα επικοινωνίας η οποία θα συγχρονίζει τις επαφές σου από μόνη της. Αυτή είναι μια ωραία ιδέα, έτσι δεν είναι; Φαντάσου τώρα και όλα όσα θα μπορείς να κάνεις όταν αυτό θα σου έχει λύσει τα χέρια. Στην πραγματικότητα, αυτή η εφαρμογή αποτελεί άγκυρα μεταξύ των καθημερινών μου υποχρεώσεων και των ανθρώπων που νοιάζομαι. Ξέρω τις ώρες που μπορώ να τους βλέπω και όποτε θέλω είναι εκεί, συγχρονίζοντας την τοποθεσία μου χωρίς έτσι να τους χάνω».

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει μια νεοφυής επιχείρηση ο Τάσος τονίζει πως τόσο η υλοποίηση μιας εφαρμογής όσο και η μετουσίωση μιας έξυπνης ιδέας σε επιχείρηση συνιστούν πρόκληση που κάθε νέος επιχειρηματίας καλείται να αντιμετωπίσει επιστρατεύοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές του. Χρειάστηκε άλλωστε πολύ προσωπική δουλειά και υπομονή μέχρι το ConnectiD να λάβει την τελική του μορφή. Ο Τάσος μας εξηγεί πως ενώ το όλο εγχείρημα ξεκίνησε αρχικά με μια web εφαρμογή που δούλευε σε όλες τις συσκευές – στοιχείο θετικό από άποψη προσβασιμότητας- εντούτοις η εμπειρία των χρηστών δεν ήταν αρκετά καλή με αποτέλεσμα να γίνονται διαρκείς αλλαγές μέχρι να φτάσουν στο πολυπόθητο αποτέλεσμα. «Εξελιχθήκαμε πολύ γρήγορα χρησιμοποιώντας καθοδηγήσεις και προτάσεις από τους χρήστες μας και επιλέξαμε να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στα τοπικά συστήματα IOS και Android για το αρχικό μας ξεκίνημα. Η λίστα επαφών διαχειρίζεται και υποστηρίζεται στα smartphones στις μέρες μας, κάτι το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει μια λίστα την οποία μπορούμε να την ενημερώσουμε. Ενσωματώνοντας καταχωρημένες πατέντες τεχνολογίας για να κρατάμε τη λίστα αυτή ενημερωμένη, κάτι το οποίο ήταν αρκετά δύσκολο αλλά εμείς το έχουμε κάνει να φαίνεται εύκολο».

Αυτό πάντως που του έχει διδάξει μέχρι στιγμής το επιχειρείν είναι ότι αξίζει κανείς να πάρει το ρίσκο της επιχειρηματικότητας γιατί ανακαλύπτει τις αντοχές του και βιώνει εμπειρίες που τον εξελίσσουν ως επαγγελματία, μα πάνω από όλα ως άνθρωπο. «Υπήρχαν αρκετοί λόγοι που με έκαναν να ιδρύσω τη δική μου start-up μου. Ήθελα να δημιουργήσω τη δική μου εταιρία μαθαίνοντας από αληθινούς καινοτόμους χωρίς να μένω κολλημένος με ένα συγκεκριμένο έργο για μέρες. Επίσης θα ήθελα να γίνω ανεξάρτητος, το οποίο μεγεθύνεται σε μια start-up . Υπάρχει, έπειτα, η νοοτροπία do-or-die που έχω σήμερα η οποία ελπίζω να σηματοδοτήσει τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας».

Η συμβουλή δε που δίνει σε κάποιον που θέλει να δει την εταιρεία του να καταγράφει ρυθμούς ανάπτυξης βασίζεται στο τρίπτυχο επιμονή – ταχύτητα – σωστή οργάνωση. «Είναι μείζονος σημασίας να δημιουργηθεί ένα ζωτικό προϊόν, αντί για μια βασική έκδοση που θα βγει απλά γρήγορα και δεν θα έχει επιτυχία. Επιπρόσθετα, είναι απαραίτητο ένας επιχειρηματίας να είναι έτοιμος να ακούσει το feedback και την εμπειρία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το προϊόν του ή την υπηρεσία του μιας και αυτοί είναι που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του προϊόντος τους».