Οι Έλληνες douleutarades που πρέπει να γνωρίζεις

Οι Έλληνες douleutarades που πρέπει να γνωρίζεις

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς καταλήγεις να επιλέγεις υδραυλικό, ηλεκτρολόγο ή μαραγκό;

Μίκα Κοντορούση

Λίγους μήνες μετά τη χρηματοδότηση, ύψους 350.000 ευρώ σε μία ιδέα που ξεκίνησε σχεδόν σαν προσωπικό στοίχημα. Την πάταξη της ανεργίας και το «πάντρεμα» εργοδοτών ή πελατών με ειδικότητες επαγγελματιών εύκολα, γρήγορα, άμεσα και φυσικά, online. Και έξι μήνες αφότου, τα ολοκαίνουργια γραφεία της οδού Καβάλας στο Χαλάνδρι, στέγασαν τα όνειρα και το όραμα των Ελλήνων «δουλευταράδων» που κατάφεραν να εδραιωθούν στη «σφιχτή» ελληνική αγορά, κόντρα στο δόγμα της κρίσης και της «κασέτας της μιζέριας» που τα τελευταία χρόνια μπήκε στο repeat.

Από την αρχική ιδέα που έπεσε στο τραπέζι ενός καφέ από πέντε συμμαθητές μέχρι και σήμερα, πέρασαν 3.5 χρόνια. «Ξεκινήσαμε χαλαρά, σαν ένα πρότζεκτ που στόχο δεν είχε το κέρδος. Επιδιώξαμε απλά να βοηθήσουμε επαγγελματίες να αναπτύξουν πελατολόγιο, αλλά και τους ίδιους τους πελάτες να βρουν αυτό που ψάχνουν με το πλέον αξιόπιστο και γρήγορο τρόπο». Και σήμερα; Κόντρα στις αρχικές προβλέψεις, οι douleutarades έσπασαν το ταμπού της αγοράς που εγκλωβίζεται στη λογική του «από στόμα σε στόμα», έβαλαν τέλος στο μονόδρομο των αγγελιών και τάξη στην χαώδη κοινότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά και καθιέρωσαν το μοντέλο πληρωμής της «σύστασης» και όχι της προμήθειας.

Μεσημέρι Πέμπτης. Ο CEO και Founder Ανδρέας Γραμμάτης ανοίγει τις πόρτες των γραφείων της ανανεωμένης πλατφόρμας του douleutaras.gr στο WE του NEWS 247 που πλέον μετράει 20 συνολικά εργαζόμενους, περίπου 100 online υπηρεσίες, 1.100 ειδικότητες, 15.000 χρήστες-πελάτες μόνο στην Αττική και επενδυτικά κεφάλαια από την PJ Catalyst της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και τους επενδυτές Απόστολο Αποστολάκη του Venture Friends, τον Ιάσονα Μανωλόπουλο και Βαγγέλη Σταματούκο για τη γεωγραφική επέκταση της πλατφόρμας, αλλά και τη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Πώς το άπιαστο όνειρο καταφέρνει να προσγειωθεί και να «χωρέσει» στην ελληνική πραγματικότητα; Ποιες οι δυσκολίες, τα ευτράπελα, τα ευχάριστα σημεία της διαδρομής των πέντε φίλων από το Χολαργό; Και τι τελικά έχουμε να περιμένουμε στο εγγύς μέλλον από το douleutaras.gr που μετατράπηκε σε αναπόσπαστο εργαλείο της καθημερινότητάς μας;

Διαβάστε τη συνέχεια στο news247.gr