Η κυβέρνηση Ερντογάν αναφέρει ότι έχει ακόμα την εξουσία

Η κυβέρνηση Ερντογάν αναφέρει ότι έχει ακόμα την εξουσία

Αποστάσεις από το πραξικόπημα παίρνει η αντιπολίτευση - Συγκεχυμένες πληροφορίες και μάχες για τον έλεγχο της χώρας

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) διατηρεί την εξουσία στη χώρα, δήλωσε σε τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, μετά την ανακοίνωση του στρατού ότι προχώρησε σε πραξικόπημα χθες βράδυ.

Μια ομάδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που επιχειρεί πραξικόπημα έχει τον έλεγχο κάποιων αρμάτων μάχης και έχει δώσει εντολή στις δυνάμεις της να προσπαθήσουν να καταλάβουν τους δρόμους, αλλά δεν το χει καταφέρει σε πολλές περιοχές, όπως στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, ανέφερε ένας ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος.

Όπως πρόσθεσε, η ανασφάλεια είναι πιθανόν να συνεχιστεί για τουλάχιστον ακόμη 24 ώρες.

Αποστάσεις από το πραξικόπημα πήρε ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που δήλωσε: «Αυτή η χώρα έχει υποφέρει τόσο πολύ από τα πραξικοπήματα. Δεν θέλουμε να ξαναβιώσει τις ίδιες δυσκολίες. Διατηρούμε με πλήρη τρόπο την πίστη μας στη δημοκρατία. Ο καθένας ξέρει πολύ καλά ότι το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα στηρίζεται στην ελεύθερη βούληση των πολιτών , που είναι απαραίτητη για την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία».