Η Microsoft αποφάσισε να «χτυπήσει» την Amazon με δέκα χρόνια καθυστέρηση

Η Microsoft αποφάσισε να «χτυπήσει» την Amazon με δέκα χρόνια καθυστέρηση

Ο τεχνολογικός κολοσσός μπαίνει στα «λημέρια» του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια από τότε που η Amazon παρουσίασε τη δική της σειρά ηλεκτρονικών βιβλίων για τις συσκευές Kindle, και η Microsoft πήρε τελικά την απόφαση να μπει κι αυτή στον ανταγωνισμό μέσω των Windows.

Η επόμενη αναβάθμιση των Windows 10, γνωστή κι ως Creators Update, όπου θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Απρίλιο, περιλαμβάνει και ένα ψηφιακό κατάστημα ηλεκτρονικών βιβλίων, μαζί με τις πωλήσεις ταινιών, παιχνιδιών, τηλεοπτικών σειρών και μουσικής.

Η παρουσία του καταστήματος e-book βρισκόταν σε καθεστώς δοκιμών για τη νέα έκδοση των Windows, και ανακαλύφθηκε από την ιστοσελίδα MSPowerUser.

Με τους εκδότες να έχουν τον πρώτο λόγο στις τιμές των ηλεκτρονικών βιβλίων, το κόστος όσων εμφανίστηκαν στο κατάστημα της Microsoft δεν διαφέρει από την υπόλοιπη αγορά. Τουλάχιστον όσον αφορά τη δοκιμαστική μορφή του.

Η απόφαση της Microsoft να μπει στην αγορά του ηλεκτρονικού βιβλίου, στην οποία κυριαρχεί εδώ και χρόνια η Amazon, ήρθε μετά από τη διαπίστωση της αύξησης του αναγνωστικού κοινό σε σύγκριση με αυτούς που επιλέγουν τα παραδοσιακά βιβλία.

Στο παρελθόν και άλλοι τεχνολογικοί «παίκτες» είχαν δοκιμάσει να μπουν στην αγορά, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Η Sony προσπάθησε να ανταγωνιστεί την Amazon στις συσκευές ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων, αλλά αποσύρθηκε το 2014, ενώ η βρετανική αλυσίδα Waterstones βγήκε από την αγορά το 2016.

Apple και Google δεν έχουν ακόμη κάνει την κίνησή τους σε επίπεδο hardware αποκλειστικά για το ηλεκτρονικό βιβλίο, όμως εντάσσουν τη δυνατότητα αυτή στις συσκευές τους με τα αντίστοιχα προγράμματα ανάγνωσης.