Η Moody’s διατηρεί την Ελλάδα στάσιμη στο «Β3»

Η Moody’s διατηρεί την Ελλάδα στάσιμη στο «Β3»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι προοπτικές της Ελλάδας θα παραμείνουν θετικές όσο η κυβέρνηση θα τηρήσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που έχει δεσμευθεί, σύμφωνα με το διεθνή οίκο αξιολόγησης.

Στάσιμη στο «Β3» διατήρησε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο οίκος αξιολόγησης Moody’s στην έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης επεσήμανε ότι οι προοπτικές της Ελλάδας θα παραμείνουν θετικές όσο η κυβέρνηση θα τηρήσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που έχει δεσμευθεί, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι αγορές θα διαταραχθούν εάν η Αθήνα αποφύγει να μειώσει τις ελληνικές συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019.

«Οι προοπτικές για την αξιολόγηση της Ελλάδας είναι θετικές, αντανακλώντας ειδικότερα τις δυνατότητες ταχύτερης από την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, καθώς οι προηγούμενες μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα απαιτεί συνεχή εστίαση από μέρους των ελληνικών αρχών στην πλήρη εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων του θεσμικού και του τραπεζικού τομέα», σημείωσε η Moody’s.

«Τα σαφή στοιχεία για μια επιτυχημένη επιστροφή στη χρηματοδότηση με βάση την αγορά θα μπορούσαν επίσης να είναι ώθηση για μια θετική δράση αξιολόγησης, όπως και οι ταχύτερες από τις αναμενόμενες βελτιώσεις στην υγεία του τραπεζικού τομέα », προσθέτει.