Η νέα καινοτομία της Persado και η χρηματοδότηση των 30 εκατ. δολαρίων

Η νέα καινοτομία της Persado και η χρηματοδότηση των 30 εκατ. δολαρίων

Η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά το Persado One, ένα προϊόν που επιτρέπει στα brands να επιτύχουν την εξατομικευμένη επαφή με τους πελάτες τους.

Η Persado, ηγέτης στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης για την παραγωγή γλώσσας που χρησιμοποιείται σε marketing καμπάνιες κορυφαίων brands παγκοσμίως, προχώρησε στην περαιτέρω επέκταση της marketing language cloud πλατφόρμας της παρουσιάζοντας το Persado One, ένα προϊόν που επιτρέπει στα brands να επιτύχουν την εξατομικευμένη επαφή με τους πελάτες τους.

Η παρουσίαση του προϊόντος έγινε στο VB Summit 2017 της VentureBeat, όπου η εταιρεία ανακοίνωσε και χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ. δολαρίων από την Silicon Valley Bank (SVB), την τράπεζα που συνεργάζεται με τις πιο πρωτοπόρες εταιρείες του κόσμου και τους επενδυτές τους.

Το Persado One σηματοδοτεί την κορυφαία, εώς σήμερα, τεχνολογική εξέλιξη της πλατφόρμας Τεχνητής Νοημοσύνης της Persado. Ανοίγει νέους δρόμους στις εταιρείες για να χτίσουν μακροχρόνιες και εξατομικευμένες σχέσεις με τους πελάτες τους.

Το Persado One, με τη χρήση αλγορίθμων deep learning (βαθιά μάθηση), δημιουργεί το εξατομικευμένο συναισθηματικό προφίλ του κάθε πελάτη, χρησιμοποιώντας δεδομένα από προηγούμενες καμπάνιες, και εν συνεχεία συνθέτει την κατάλληλη γλώσσα ώστε να εξατομικεύσει το κάθε μήνυμα που προορίζεται για κάθε πελάτη.

Επιπρόσθετα, η Persado παρουσίασε μια σειρά από πρωτοπόρα εργαλεία για marketers τα οποία επικεντρώνονται πρωτίστως στο email και social media marketing. Με τα εργαλεία αυτά, οι marketers έχουν τη δυνατότητα να προβλέψουν τα ποσοστά απόκρισης (response rates) και να πετύχουν υψηλότερη αποτελεσματικότητα στις καμπάνιες τους σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί και τους βασικούς δείκτες απόδοσης (KPIs). Επιπλέον, μπορούν να προσαρμόσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη marketing γλώσσα που χρησιμοποιούν ώστε να είναι απόλυτα συμβατή με την εταιρική τους ταυτότητα.

«Η άφιξη του Persado One και η διεύρυνση των λύσεων που προσφέρει η Persado στο marketing language cloud, αποτελούν ορόσημο για την εταιρεία μας καθότι καταφέρνουμε να προσεγγίζουμε ολοένα και ευρύτερο κοινό marketers με τη χρήση εργαλείων που έχουν άμεση θετική επίδραση στα εταιρικά αποτελέσματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Assaf Baciu, συνιδρυτής και SVP Product & Engineering της Persado. «Οι καινοτομίες αυτές αντικατοπτρίζουν την επιτυχία της Persado στην επίτευξη ROI (Return on Investment) για κορυφαία brands παγκοσμίως, καθώς και στην αυξανόμενη ζήτηση των λύσεων που παρέχει».

Οι υπηρεσίες της Persado διατίθενται μέσω των ακόλουθων προϊοντικών κατηγοριών:

  • Persado Enterprise: Η λύση Persado Enterprise διασφαλίζει πολύ υψηλά ποσοστά απόκρισης (response rates) για όλες τις marketing καμπάνιες μέσα από προσαρμοσμένα μηνύματα marketing και ενδελεχή γνώση για όλα τα κανάλια marketing, όπως email, display advertising, social advertising, landing pages, SMS, push notifications και direct mail, σε περισσότερες από 23 γλώσσες. Επιπρόσθετα, τα brands έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από την εξατομίκευση των μηνυμάτων marketing που παρέχεται μέσω του Persado One, όταν φτάσουν να έχουν επαρκή δεδομένα από προηγούμενες καμπάνιες.
  • Persado Professional: Το Persado Pro προσφέρει cloud-based εργαλεία τα οποία δίνουν στους marketers γρήγορη και ευέλικτη πρόσβαση στη δημιουργία data-driven μηνυμάτων marketing. Το Pro Email παράγει ιδιαίτερα αποτελεσματικά email subject lines και μπορεί να συνδεθεί απευθείας με κορυφαίες email marketing πλατφόρμες. Η βασική έκδοση του Pro Email ενσωματώνει δεδομένα machine learning σχεδόν μιας δεκαετίας για την πρόβλεψη της αποτελεσματικότητας ενός subject line, σε σύγκριση με τον υπόλοιπο επιχειρηματικό κλάδο ή τα δεδομένα του ιδίου brand. Το Pro Social δημιουργεί άμεσα διαφημίσεις για το Facebook, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλίδων, image text overlays, αλλά και απλών εικόνων που δημιουργούν συναισθηματικό engagement με το κοινό.

Η χρηματοδότηση από την SVB θα τροφοδοτήσει την επέκταση του marketing language cloud της Persado και θα ενισχύσει την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας. Η ανάπτυξη της εταιρίας, στηρίζεται στη συνεχή επέκταση της πελατειακής της βάσης (360% αύξηση σε σχέση με το 2016), στις συνεργασίες με κορυφαίες πλατφόρμες marketing όπως η Oracle, η Salesforce, η Cheetah Digital, και η Oracle+Bronto καθώς και στην επέκταση στις αγορές της Ευρώπης, Αυστραλίας, Μεξικό, Ιαπωνίας και της Δημοκρατίας της Κορέας.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη που μας προσφέρει η Silicon Valley Bank. Ως μια τράπεζα που υποστηρίζει την καινοτομία, η Silicon Valley Bank είναι ο ιδανικός συνεργάτης στην προσπάθειά μας να εφαρμόσουμε στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης στο marketing αλλά και σε άλλους τομείς», είπε μεταξύ άλλων ο Άλεξ Βρατσκίδης, Co-Founder και CEO της Persado.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Persado σε αυτή τη σημαντική χρονική περίοδο για την ανάπτυξη της εταιρείας», ανέφερε ο Adam Millsom, Director της Silicon Valley Bank. «Η Persado, χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη μ’εναν καινοτόμο τρόπο ώστε οι marketers να βρουν το κατάλληλο μήνυμα για το κοινό τους, και είμαστε ενθουσιασμένοι για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η εταιρεία καθώς και για τις μελλοντικές εφαρμογές της τεχνολογίας της. Στόχος μας, είναι να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή χρηματοδότηση ταυτόχρονα με άλλες διεθνείς υπηρεσίες αλλά και διασυνδέσεις ώστε να γίνουμε αρωγοί στην επιτυχία της Persado.»

Διαβάστε ακόμη: Η τεχνολογία που αλλάζει τα πάντα στην ψηφιακή επικοινωνία