Οι πιο «καυτές» τεχνολογικές εταιρείες που βάζουν πλώρη για Wall Street

Οι πιο «καυτές» τεχνολογικές εταιρείες που βάζουν πλώρη για Wall Street

Αυτές οι διάσημες εταιρείες είναι πιθανό να μπουν φέτος στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η αγορά των δημόσιων εγγραφών στις ΗΠΑ αναμένεται ιδιαιτέρως καυτή την επόμενη χρονιά, δεδομένου πως το 2016 δεν σηματοδότησε την είσοδο μεγάλων εταιρειών στο Χρηματιστήριο, όπως αναμενόταν.

Αρκετές “decacorns,” εταιρείες, εταιρείες δηλαδή που ξεπερνάνε σε αξία τα δέκα  δισεκατομμύρια δολάρια, αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους στην αγορά το 2017. Το Snap Inc, θυγατρική του Snapchat, ετοιμάζεται να κάνει τη δημόσια εγγραφή τον Μάρτιο του 2017. Παρόλο που δεν είναι αρκετές εκείνες οι εταιρείες που σχεδιάζουν ένα IPO για το 2017, οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο αριθμός θα αυξηθεί, δεδομένου ότι μετά τις εκλογές τα πράγματα έχουν σταθεροποιηθεί και δεν υπάρχει πια η αβεβαιότητα που επικρατούσε.

Ας δούμε τις εταιρείες που πιθανότατα θα μπουν στο Χρηματιστήριο:

Snap  

Το Snap θα έχει κάνει τη δημόσια εγγραφή της πριν το Μάρτιο, όπως όλα δείχνουν, εκτοξεύοντας την αξία της εταιρείας στα 20-25 δισεκατομμύρια δολάρια, και καθιστώντας την το μεγαλύτερο ΙΡΟ μετά την είσοδο της Alibaba Group Holding Ltd στο χρηματιστήριο πριν από δύο χρόνια.

Airbnb 

Η εταιρεία ενοικίασης σπιτιών αξίζει σήμερα πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια και όλοι περιμένουν να δουν αν θα περάσει τελικά τη «πόρτα» του Χρηματιστήριου.

Uber Technologies

Το IPO της κορυφαίας εταιρειών μετακινήσεων αναμένεται εδώ και χρόνια. Η εταιρεία σήκωσε 3,5 δισ. δολάρια τον Ιούνιο και αποτιμάται σήμερα στα 62,5 δισ. ευρώ.

Palantir

Οι Peter Thiel και Joe Lonsdale, δύο από τους πιο σημαντικούς επενδυτές και επιχειρηματίες της Silicon Valley ίδρυσαν την Palantir, μια εταιρεία που βοηθά τους κρατικούς φορείς να εντοπίσουν οικονομικές απάτες. Η εταιρεία σήκωσε 880 εκατομμύρια δολάρια στα τέλη του περασμένου έτους και η αξία της αγγίζει τα 20 δισεκατομμύρια.

Vice Media 

Η εταιρεία media γνωστή για την κάλυψη γεγονότων που απασχολούν ιδιαίτερα τους Millennials, έχει στο «πλευρό» της τον Rupert Murdoch της Fox και της Walt Disney ως βασικό επενδυτή της. Σήμερα, η αξία της εταιρείας ξεπερνά τα 4 δισ. δολάρια.

Spotify 

Το Spotify είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία μετρώντας πάνω από 100 εκατ. χρήστες και 60 αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Elevate Credit

Ο online δανειστής έχει καταθέσει ήδη την αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη δημόσια εγγραφή της. Η τελευταία τροποποίηση της αίτηση δείχνει ότι η εταιρεία θα προσφέρει 3,6 εκατομμύρια μετοχές στην τιμή των 20 και 22 δολαρίων ανά μετοχή.