Η «τραγωδία» της Βραζιλίας στα social media

Η «τραγωδία» της Βραζιλίας στα social media

Ο χθεσινός αγώνας ήταν ο πιο πολυσυζητημένος στην ιστορία των κοινωνικών δικτύων, ξεπερνώντας τα 36 εκατ. tweets.

Τα καυστικά μηνύματα έδωσαν και πήραν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μετά την ήττα της Σελεσάο.

«H Βραζιλία έχει τον Νεϊμάρ, η Αργεντινή τον Μέσι, η Πορτογαλία τον Ρονάλντο και η Γερμανία έχει ομάδα»: αυτό είναι ένα από τα χιλιάδες καυστικά σχόλια που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα μετά τη συντριπτική ήττα της Βραζιλίας.

Χιλιάδες χρήστες μοιράστηκαν φωτομοντάζ που δείχνουν τον Χριστό τον Λυτρωτή στο Ρίο να καλύπτει απελπισμένος το πρόσωπό του ή να αντικαθίσταται από τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

«Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς μιά κλωτσιά στο γόνατο του Νεϊμάρ έκανε 11 παραπληγικούς;» γράφει σκωπτικά ο χρήστης @MonteiroLovato στο Twitter, αναφερόμενος στον τραυματισμό που στέρησε από τον ημιτελικό τον επιθετικό της Σελεσάο.

«Πριν από τον αγώνα όλοι μιλούσαν μόνο για τον επικείμενο έκτο τίτλο, συμμορία ηλιθίων που υποστηρίζει τη Βραζιλία μόνο όταν κερδίζει!», διαμαρτύρεται αγανακτισμένη μια Βραζιλιάνα.

Ωστόσο τα ανέκδοτα προσπάθησαν να απαλύνουν τη λύπη των Βραζιλιάνων.

«Αυτό είναι το τέλος της εκλογής μου», τον Οκτώβριο, φέρεται να λέει μια καρικατούρα της προέδρου Ρούσεφ.

«Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχουν νοσοκομεία για να θεραπεύσω την κατάθλιψή μου» αυτοσαρκάζεται άλλος χρήστης αναφερόμενος στο κύμα των διαμαρτυριών και κινητοποιήσεων των Βραζιλιάνων τον Ιούνιο 2013 κατά του υψηλού κόστους της διοργάνωσης και την έλλειψη σχολείων, μέσων μαζικής μεταφοράς και νοσοκομείων.

«Θα ήταν καλύτερα να είχαν χτιστεί νοσοκομεία», αναφέρει μια λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία του Ρονάλντο, μέλους της τοπικής οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ, ο οποίος άφησε άφωνους τους Βραζιλιάνους λέγοντας ότι το «Μουντιάλ γίνεται με στάδια και όχι με νοσοκομεία».

Άλλοι χρήστες ανάρτησαν μια φωτογραφία από την ταινία Η Πόλη του Θεού, όπου ο εγκληματίας Ζε Πεκένιο εμφανίζεται πάνοπλος μαζί με όλη του τη συμμορία στη φαβέλα, με το σχόλιο: «Το Κύπελλο δεν φεύγει από δω».

Διαβάστε ακόμα:

Εθνικό πένθος στη Βραζιλία

Πόσο κοστίζει κάθε ομάδα του Μουντιάλ;